Zobacz pełną wersję : Światło przeciwmgielne.
Jak to jest ze światłem przeciwmgielnym?
Na desce rozdzielczej mam włącznik świateł przeciwmgielnych, ale nie mam pojęcia gdzie szukać tego światła?
Pozdr F.
PS. Civic hatchback,
lukas-comp
17-12-08, 01:55
W lewym pokretle tam gdzie zalaczasz swiatla mijania, dlugie... Jest taki przelacznik ze sie przekreca w gore i w dol.
Mozesz miec kontrolke, ale nie musisz miec swiatla przeciwmgielne ;)
Mozesz miec kontrolke, ale nie musisz miec swiatla przeciwmgielne
Właśnie chodzi o tą kontrolkę, że jest i działa podczas włączenia świeci dioda a światła przeciwmgielnego (tylnego) nie mogę zlokalizować.
Zapytałem o światło przeciwmgielne na forum po wizycie u diagnosty robiącego przegląd techniczny, który(diagnosta) widząc kontrolkę zapytał o światło przeciwmgielne. Odpowiedziałem: „szukaj pan”, diagnosta pomruczał pochodził wokół samochodu i nie wiem czy znalazł to światło czy też nie, ale dowód podbił.:)
Eee no jak jest kontolka to światło chyba tez powinno. Inaczej to jakas bzdura by była. Może żarówka spalona?
Może żarówka spalona?
Hm, tylko gdzie szukać tej żarówki? W wersji HB z tyłu jest lampa zespolona, i nie mam pojęcia, która żarówka to ta od świateł przeciwmgielny o ile w ogóle przyjęto takie rozwiązanie?
W zderzaku(tylnym) nie mam lampy jak również wnęki na lampę.
Moim zdaniem w ogóle civic w wersji(HB, SHHEU77201U) nie posiada takiego światła.
No, ale to tylko moje gdybanie, ciekawi mnie jak to wygląda w waszych hondach?
lukas-comp
17-12-08, 19:03
Jest zespolona z swiatlem tylnim. Jak wlaczysz to bedziesz widzial, bo bedzie swiecic po oczach :D jak nie bedzie to znaczy, ze sie zarowka spalila... ;)
a czy ktos moglby napisac w ktorym miejscu zegarów szukac kontrolki bo swiatło to i owszem mi sie zapala ale kontrolka za to nie i jak przekrece pare razy to musze wysiadac zobaczyc czy czy juz wylaczylem cz moze znow wlaczylem :D
a czy ktos moglby napisac w ktorym miejscu zegarów szukac kontrolki
Kontrolka znajduję się nad obrotomierzm, na wysokości "7".
Pozdr.F.