Zobacz pełną wersję : Nie moge odpalić
Witam
Mam taki problem iz nie moge odpalic samochodu - check nie gasnie i nie slychac pompy paliwa - co moze byc tego przyczyna?? powiem tylko ze troche posluchalem CD jak auto stalo wiec moglo troche rozladowac akumulator - czy w tym moze byc problem??
Pozdrawiam
GG 1707816
Może pompa a może coś innego ale napewno nie akumulator, zrób samodiagnostykę to się dowiesz.
przekaźnik pompy... miałem identyczne objawy i to właśnie było to...
No wiec tak: sprawdzilem wszystkie bezpieczniki, przekaźnik pompy paliwa i nic ciągle auto nie pali - dodatkowo okazało się iz nie ma iskry na świecach - powodem tego wszystkiego okazal sie wcisniety przez przypadek podczas czyszczenia przycisk odcinajacy doplyw paliwa i pradu podczas np zderzenia - tak wiec wystrczylo go przycisnac jeszcze raz i auto smiga heh niewiedza kosztuje heh
nowy20;);)
18-08-09, 08:10
Podłaczę sie,,,, moja honda jak postoi na słoncu niechce odpalić, rozrusznik kręci, pompy nie słychać. Więc moje pytanie jest tego typu- gdzie znajdę w mb2 ten przekaźnik oraz przycisk odcinajacy dopływ paliwa ??
andrzej_civic
18-08-09, 17:19
gdzie znajdę w mb2 ten przekaźnik oraz przycisk odcinajacy dopływ paliwa ??
na wysokosci popielniczki z tylu za ta konsola srodkowa
przekaznik jest po lewej stronie za tym małym schowkiem przy kierownicy rozebrac i przelutowac przykrecony jest jak pamietam na 10 klucz
nowy20;);)
19-08-09, 09:05
znalazłem ,, przylutowałem 3 styki i narazie zapaliła :D:D ,dzieki