PDA

Zobacz pełną wersję : chyba cos z powietrzem...

pecek
13-12-08, 14:44
Witam. Wypialem dzisiaj wtyczke ktora jest w obudowie filtra powietrza z prawej strony jak samochod chodzil na wolnych obrotach , potem znowu ja wpialem na miejsce. Patrze na zegary i zapalila sie kontrolka check engine. Zrobilem samodiagnostyke i oczywiscie pojawil sie blad 10 czyli cos z powietrzem dolotowym. Przejechalem sie kawalek z tym bledem i odczulem znaczna roznice w przyspieszeniu ktorego wczesniej nie bylo. .Potem zrobilem reset i poczekalem do dwoch wlaczen wentylatora. Przejechalem sie znowu a auto wrocilo do poprzednich ustawien czyli gorzej sie wkreca i do tego glosniej.Powiedzcie gdzie szukac usterki i jezeli w czujniku to ktorym ?

skolopendra
13-12-08, 16:36
Wypialem dzisiaj wtyczke ktora jest w obudowie filtra powietrza z prawej strony jak samochod chodzil na wolnych obrotach , potem znowu ja wpialem na miejsce. Patrze na zegary i zapalila sie kontrolka check engine.

może powypinaj sobie więcej czujników i obserwuj co będzie :rolleyes:

Powiedzcie gdzie szukac usterki i jezeli w czujniku to ktorym ?

szukać ,zapewne blisko miejsca w którym sobie robiłeś eksperymenty

pecek
13-12-08, 16:43
a czy jest mozliwosc dokladniejszego sprawdzenia w ASO pod jakims programem bo zadnych bledow przy diagnostyce mi nigdy nie wywalalo