Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Uszkodzony siłownik zamka centralnego drzwi tylnych prawych SEDAN 2002

dychy
12-12-08, 15:25
Witajcie,
Mam problem z siłownikiem zamka centralnego w tylnych prawych drzwiach. Generalnie zdjęty został boczek, napięcie do siłownika dochodzi, jednak wygląda na to że nie ma on siły. Jest to część nierozbieralna i nie ma jak się do niego dostać. Może wiecie jak się do niego dostać, ewentualnie naprawić? Ewentulnie czy można w ogóle zastosować jakiś uniwersalny? Jeżeli tak to jaki? Mam problem z zakupem używanego, nigdzie nie mogę go dostać. Nowy w Hondzie koszt 403zł brutto . Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
Michał

KERMIT!!!
12-12-08, 15:33
mam taki sam problem tylko ze u mnie czasem sie nie chce otworzyc bo zamyka to sie zawsze ale z tego co slyszalem to ktos to rozbieral i przesmarowywal i dzialalo ja tez musze to rozebrac tylko ze mi sie narazie nie chce

dychy
12-12-08, 15:48
Gdyby można było to bym to chętnie rozebrał. Jednak nie ma jak się do tego dostać, ani zatrzasków, ani śrub... :mad:

agent
12-12-08, 19:37
Spokojnie da się założyć siłownik uniwersalny za 10-20 zł. Trzeba się jednak podłączyć mechanicznie do drutu od zamka i umieścic go tak aby z niczym nie kolidował.

Piotrek_krak
16-12-08, 19:18
silownik uniwersalny za 10 zl ,nie naprawia sie tego!

Mr_Harry
16-12-08, 19:20
Poszukaj moich postów na ten temat - można naprawić, albo uniwersalny dać. Cena oryginału zniechęci nawet twardziela (koło 500).

piterek82
19-12-08, 08:32
U Siebie W Qpejce 2 Siłowniki Zmianiałem Na Tanie . W Obu Spalił Sie Silniczek. W Przednich Drzwiach Było To W Miare Proste Nie Wiem Jak To Bedzie Z Tylnymi Czy Znajdzie Sie Miejsce Na Umieszczenie Siłownika. Ze Wzgledy Ze Linki Sterują Przełącznikami W Boczkach Drut Od Siłownika Musi Bezposrednio Działac Na Zamek.

agent
19-12-08, 10:36
Pisz normalnie bo czytać się tego nie da. Jakie linki, jakie przełączniki?

piterek82
19-12-08, 12:29
JAK ZDEJMIESZ BOCZEK TO SIE PRZEKONASZ. LINKA TO COS INNEGO NIŻ CIĘGNO. JAK WYJMIESZ ZAMEK I ROZBIERZASZ SIŁOWNIK KTÓRY JEST JEGO INTEGRALNA CZĘŚCIĄ TO SIE PRZEKONASZ CZY SIE DA NAPRAWIĆ CZY NIE. qPE TO NIE 5D WIEC MOZE BYC INACZEJ. aLBO PODJEDZ DO PIERWSZEGO LEPSZEGO KOLESIA OD ALARMÓW TO CI ZROBI ZA PARE GROSZY

agent
19-12-08, 13:10
Ale to nie ja mam awarię centralnego zamka.

dychy
27-12-08, 15:56
Witam, zamontowany siłownik uniwersalny...Trzeba było wkręcić w innym miejscu, zrobić krótkie cięgienko i działa :). Roboty na pół godzinki. Minus to głośniejsze działanie od innych drzwi...