PDA

Zobacz pełną wersję : wymiana pasaka rozrzadu

zenek
11-12-08, 19:17
Czesc do wszytkich którzy wiedzą dużo o wymianie paska rozrzadu w civicu 1.6 2001 r0k produkcji.
1.po jakim przebiegu należy wymienić pasek i czy razem z nim wymienić napinacz lub rolkę
2.czy slinik taki jest kolizyjny czy nie?
3.jakiej firmy powinienem kupić pasek
4.czy w warunkach domowych dam radę sam wymienić pasek czy może jest to bardzo trudne i może lepiej zlecić to mechanikowi?

LemonR
11-12-08, 20:25
1. 120tys, rolka przy następnej wymianie
2. tak
3. jakiś firmowy
4. www.wróżka.pl ,ale powodzenia
pozdr

cvc d15
11-12-08, 20:32
zarówno rolkę jak i pompę wodną powinien ocenić Ci mechanik . U mnie po 120000 łożysko rolki miało już pewien luz i zdecydowaliśmy o wymianie, btw cena rolki jest powalająca, ok 380zł. Rób jak chcesz, ja jeśli tylko mogę to rozrząd powierzam mechanikom, jak coś sam spi3rdolisz to później pretensje do garbatego.

zenek
11-12-08, 22:12
Dziękuję za szybką odpowiedź, ale co z ilością lat podobno oprócz przebigu wymienia się pasek co 8 lat.

Lcfr
11-12-08, 22:15
Dziękuję za szybką odpowiedź, ale co z ilością lat podobno oprócz przebigu wymienia się pasek co 8 lat.
jak masz dobre auto (warte ceny ktora zapałciłeś) i nie zmaierzasz go sprzedać i nie do końca jesteś pewny pochodzenia to wymienia sie po zakupie a nie co 8 lat.............
takie jest moje zdanie...

zenek
12-12-08, 13:31
Dzięki jeszcze raz, teraz już wiem co robić dalej, takich informacji właśnie oczekiwałem, nie było by problemu ale wszystko kręci się w okół pieniądza. Grzesiek

takeru
15-12-08, 18:32
hej..nieweim czy tutaj ten post pasuje..ale jestem zielony na forum..nawet bardziej niz moje autko... mam takie pytanie... Mam Honde Civic 5D 1.5 Kat z silnikiem V-tec E....i nieweim czy mam pasek rozrządu czy łańczuszek..i gdze te ustrojstwo sie znajduje zeby zobaczyc...i ile kosztuje wymiana rozrzadu..bo dopieor kupilem te autko... dodam ze jest z 95 roku..i jest to podobno przejsciowka pomiedzy V a VI...prosze o jakakolwiek pomoc...z góry wielkie Arigato ^__^

zenek
15-12-08, 19:26
cześć masz pasek a nie łańcuch z tego co wiem to szwabskie samochody mają łańcuchy w silnikach takie jak mercedes bmw i opel. w twojej hondzie pasek jest po prawej stronie tak jak i w innych hondach.