Zobacz pełną wersję : wymiana pasaka rozrzadu
Czesc do wszytkich którzy wiedzą dużo o wymianie paska rozrzadu w civicu 1.6 2001 r0k produkcji.
1.po jakim przebiegu należy wymienić pasek i czy razem z nim wymienić napinacz lub rolkę
2.czy slinik taki jest kolizyjny czy nie?
3.jakiej firmy powinienem kupić pasek
4.czy w warunkach domowych dam radę sam wymienić pasek czy może jest to bardzo trudne i może lepiej zlecić to mechanikowi?
1. 120tys, rolka przy następnej wymianie
2. tak
3. jakiś firmowy
4. www.wróżka.pl ,ale powodzenia
pozdr
zarówno rolkę jak i pompę wodną powinien ocenić Ci mechanik . U mnie po 120000 łożysko rolki miało już pewien luz i zdecydowaliśmy o wymianie, btw cena rolki jest powalająca, ok 380zł. Rób jak chcesz, ja jeśli tylko mogę to rozrząd powierzam mechanikom, jak coś sam spi3rdolisz to później pretensje do garbatego.
Dziękuję za szybką odpowiedź, ale co z ilością lat podobno oprócz przebigu wymienia się pasek co 8 lat.
Dziękuję za szybką odpowiedź, ale co z ilością lat podobno oprócz przebigu wymienia się pasek co 8 lat.
jak masz dobre auto (warte ceny ktora zapałciłeś) i nie zmaierzasz go sprzedać i nie do końca jesteś pewny pochodzenia to wymienia sie po zakupie a nie co 8 lat.............
takie jest moje zdanie...
Dzięki jeszcze raz, teraz już wiem co robić dalej, takich informacji właśnie oczekiwałem, nie było by problemu ale wszystko kręci się w okół pieniądza. Grzesiek
hej..nieweim czy tutaj ten post pasuje..ale jestem zielony na forum..nawet bardziej niz moje autko... mam takie pytanie... Mam Honde Civic 5D 1.5 Kat z silnikiem V-tec E....i nieweim czy mam pasek rozrządu czy łańczuszek..i gdze te ustrojstwo sie znajduje zeby zobaczyc...i ile kosztuje wymiana rozrzadu..bo dopieor kupilem te autko... dodam ze jest z 95 roku..i jest to podobno przejsciowka pomiedzy V a VI...prosze o jakakolwiek pomoc...z góry wielkie Arigato ^__^
cześć masz pasek a nie łańcuch z tego co wiem to szwabskie samochody mają łańcuchy w silnikach takie jak mercedes bmw i opel. w twojej hondzie pasek jest po prawej stronie tak jak i w innych hondach.