PDA

Zobacz pełną wersję : Unieruchomione Ej1

shout
09-12-08, 15:29
Siema. Mam mega problem :/ Jechałem dzisiaj swoim Ej1...wszystko okej, dopóki nie wrzuciłem 3 biegu. Samochód zaczął się lekko dławić i jakby odciął paliwo. Samochód zgasł, zaświeciły sie kontrolki na stacyjce i niestety więcej już nie odpalił :( Na szczęście obok był warsztat, scholowaliśmy go, mechanicy sprawdzili co i jak i powiedzieli że to nie mechanika, ale raczej elektryka (rozrusznik kręci, iskra jest, świece okej, paliwo jest). A mam natomiast kilka zabezpieczeń jak na przykłąd odcięcie zapłonu i być może jeszcze czegoś ale nie wiem bo sie na tym nie znam. Powiedzieli że to może być też cewka ale z tym też żebym pojechał do elektryka. Tak też zrobiłem. Scholowaliśmy ją do Sulejówka do elektryka, ma zobaczyć co jest nie tak, koło 17 mam się odezwać, ale powiedział że to raczej nie kwestia zabezpieczeń :/ Miał tak ktoś kiedyś, albo ktoś się na tym zna i mółby mi pomóc? :(

z góry dzięki za odpowiedzi.

Od razu powiem że to raczej nie rozrząd , przynajmniej mechanicy powiedzieli że to nic z tych rzeczy :/ a pozatym nic nie strzeliło, nawet nie słyszałem kiedy samochód zgasł.

sonek
10-12-08, 13:33
cewke niech Ci sprawdzą

shout
10-12-08, 13:36
No i sprawy sie mają tak...przestałą całą noc u elektryka od alarmów imobilajzerów i innych gówien ochronnych i dupa...powiedział że to nie przez to... :/ Dzisiaj scholuje ją do domu i zrobie samodiagnostyke. Dajcie znać co to może być bo już nie mam pomysłu i nie bardzo wiem co mam zrobić :/

a tą cewke to chyba też elektryk, czy kto? ;)

sonek
11-12-08, 10:59
chyba elektryk właśnie ;)

shout
11-12-08, 11:52
hmm...no i dodam kolejną notke do mojego pamiętnika. Dzisiaj zrobiłem samodiagnostyke. Po włączeniu stacyjki kontrolka SRS zaczęła mrygać, a żółta kontrolka z silnikiem (nie mam u siebie kontrolki "check engine" świeciła cały czas, w ogóle nie mrugała. To znaczy że nie ma żadnego błędu czy coś źle podłączyłem?!

ps. Chciałem zrobić reset kompa łudząc się że może to coś pomoże ale nie mam u siebie pod maską bezpiecznika 7,5A :| Który jest u mnie od kompa bo ja już nie wiem...

http://images33.fotosik.pl/422/4afbd9af8ccab205.jpg (www.fotosik.pl)

drosk
11-12-08, 15:22
reset możesz zrobić przez odłączenie aku na moment....

shout
11-12-08, 19:48
Dobra mam najświeższe niusy...Może teraz ktoś będzie mógł mi jakoś pomóc...Był u mnie dziś mechanik i okazało się że jednak NIE MA ISKRY. Prąd nie dopływa i iskierki niestety ni ma :( Paliwo pompuje na pewno. Wie ktoś o co tu chodzi? :/

kenny
13-12-08, 21:21
styki w kopułce przeczyść

shout
14-12-08, 12:29
czyszczone...i dalej nic. Mechanik powiedział, że albo cewka, albo moduł, albo któryś z kabli...jutro ogarne jakiś miernik napięcia i zobacze co sie dzieje.