Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czy taki chwilowy problem z odpalaniem jest normalny?

bboyangel1
07-12-08, 20:36
witam ostatnio jechałem po dziurawej drodze ostro i jechałem na sprzęgle no i w pewnym momencie nie przejechał przez dziure zatrzymał się a ja nie zdążyłem wcisnąć gazu w wyniku czego auto zgasło tak po prostu najprościej no to próbuje zapalić ponownie kręce kręce i nagle zapala się kontrolka silnika i koniec kręcenia, wyłączyłem światła przekręcam stacyjke zapala się check engine ale nie ma takiego charakterystycznego tyknięcia i kręce nadal i znowu nie odpala czekam jakąś minute i odpala bez problemu
mam d15b2 i pytanie moje dotyczy czy to jest jakieś zabezpieczenie że trzeba odczekać chwile żeby można było zapalić normalnie? troche to dziwne bo jak dam np dziewczynie samochód gdzie jej będzie gasł co chwila na skrzyżowaniach i nie bedzie można odpalić od razu to kaplica

piotrek-mi
07-12-08, 20:57
wpisz w szukajce przekaźnik pompy paliwa. Myślę, że w tym tkwi problem, też tak czasami mam jak auto mi zgaśnie jeśli źle rusze itd., ale na razie nie przejmuje się tym ;)

donelvis
08-12-08, 15:51
witam ostatnio jechałem po dziurawej drodze ostro i jechałem na sprzęgle no i w pewnym momencie nie przejechał przez dziure zatrzymał się a ja nie zdążyłem wcisnąć gazu w wyniku czego auto zgasło tak po prostu najprościej no to próbuje zapalić ponownie kręce kręce i nagle zapala się kontrolka silnika i koniec kręcenia, wyłączyłem światła przekręcam stacyjke zapala się check engine ale nie ma takiego charakterystycznego tyknięcia i kręce nadal i znowu nie odpala czekam jakąś minute i odpala bez problemu
mam d15b2 i pytanie moje dotyczy czy to jest jakieś zabezpieczenie że trzeba odczekać chwile żeby można było zapalić normalnie? troche to dziwne bo jak dam np dziewczynie samochód gdzie jej będzie gasł co chwila na skrzyżowaniach i nie bedzie można odpalić od razu to kaplica

i jak sobie z tym poradziłeś? bo ja tez tak mam ze jak zgasnie po złym ruszeniu to nie odpali od razu i nie słychać tego tyknięcia czyli wtedy przekaźnik pompy paliwa sie nie załącza...

bboyangel1
08-12-08, 22:59
no jak na razie nic z tym nie robie bo codziennie mi nie gaśnie na skrzyżowaniach a jak już sie tak zdarzy to po prostu czekam te pół minuty i odpalam a nie chce tam coś grzebać żeby całkiem nie rozwalić a jak już padnie to wymienie na nowe pewnie

kris-cf
09-12-08, 10:47
Tu powinno byc opisane co i jak zrobic http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=5520&highlight=przeka%BCnik+pompy+paliwa