Zobacz pełn± wersję : przednia lampa, uszkodzona powloka
witam
mam problem z przednia lewa lampa w civ VI gen hb
wyglada jakby zdarto powloke z lampy i nie jest juz piekna przejrzysta tylko matowa glownie srodkiem tam gdzie zdarta ta folia
czy mozna to jakos naprawic,
albo moze ma ktos do sprzedania samo szklo??
wersja 97 rok czyli przed liftem
pozdro:]
tak naprawde to nie jest zdarta folia tylko plastik sie zniszczyl niektorzy probuja to polerowac i mowia ze jest lepej a tak ogolnie to nie szklo tylko palstik
w 6 gen jest plastik ale powleczony foli±, u siebie też mam zadziery z folii
Papier wodny usunie folię, a pasta polerska wypoleruje plastik- przerabiałem to u siebie.
U mnie dokladnie to samo :/ Spolerowalem i jest troche lepiej :) Ale czekam na polerke mechaniczna !
A jaka gruboscia tego papieru wodnego nalezaloby to robic? ja probowalem u siebie sama pasta polerska ale nic nie dala :( Tylko ze boje sie troche z tym papierem zeby jej calkiem nie zjechac...
Zacznij 1000, jak zejdzie folia to 2000, a na koniec polerka past±.
A czy nada sie pasta polerska Tempo?
rafnexster
11-12-08, 19:54
ja u siebie miałem takie co¶ na obu lampach... no i jak w wielu przypadkach :) pomógł DENATURAT ... brałem go na g±beczke i smarowałem nim lampe i jak już sie trochę folia zmiękczyła to zwałkowała sie palcami ( a potem pasta polerska ia lampy jak nowe :)
podpinam się do tematu ,a jak usun±ć zmatowion± lampę przód civic 5 gen ona jest szklana próbowałem pasta tempo i papierem ¶ciernym ale tylko zaszkodziło to mat jest większy jak takie co¶ usun±ć ???
skoro lampa jest szklana to moze tym http://moto.allegro.pl/item587431132_super_zestaw_polerski_do_szyb_samoch odowych_od_ss.html
albo innym, podobnym srodkiem do usuwania rys i polerowania szkla??
ja u siebie miałem takie co¶ na obu lampach... no i jak w wielu przypadkach :) pomógł DENATURAT ... brałem go na g±beczke i smarowałem nim lampe i jak już sie trochę folia zmiękczyła to zwałkowała sie palcami ( a potem pasta polerska ia lampy jak nowe :)
Nie było problemu ze zmatowieniem plastiku? Też mnie w najbliższych dniach czeka usuwanie tej folii i zastanawiam się, czy lepiej przelecieć lampę papierem ¶ciernym czy też najpierw usun±ć folię denaturatem a potem polerować.
witam polecam odwiedzić ten link i wszystko będzie jasne :D
http://asu.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2397