Zobacz pełną wersję : Jaka różnica między półosią z ABS a bez ABS-u??
Witam.
czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na pytanie z tematy??
prosze o odpowiedz z góry dzięki.
pozdro
drugie pytanko:
czy jest różnica między półosią do diesla 20t2r od np silnika 1.4 czy 1.5??
DamianPietras
07-12-08, 14:10
ad1. przegub z ABS ma pierścień z zębami , natomiast ten bez Abs-u nie ma tego .
ad2.tak jest różnica zasadnicza , nie będa pasować . Sam próbowałem podobnie kombinować ale niestety .w dieslach 20T2R I
20T2N przeguby są zaporzyczone od Rovera 420 SDI lub Rovera 45 ITD i te bedą na pewno pasować
oto dane z katalogu IC
HONDA
CIVIC V Fastback (MB)
2.0 i TD (MB7)
CIVIC V Aerodeck (MC)
2.0 i D (MC3)
ROVER
45 (RT)
2.0 V6
2.0 iDT
45 sedan (RT)
2.0 V6
2.0 iDT
400 hatchback (RT)
420 Si Lux
420 D
420 Di
400 (RT)
420 Si Lux
420 D
420 Di
Serdeczne dzięki za odpowiedź. Mam problem który polega na tym, że podczas jazdy wyczuwalne są drgania, które podczas przyspieszania nasilają się. Podejrzewam, że jest to wina półosi lub/i przegubów. Naprawiany był wewnętrzny przegub. Drgania zmalały lecz nadal są wyczuwalne. Jakie znaczenie ma pierścień metalowo-gumowy na półosi?? Przeglądając różne zdjęcia półosi te pierścienie na niektórych są widoczne a na niektórych nie. Na 100% jestem pewny, że nie jest to od źle wyważonych kół.
Z góry dzięki za pomoc.
Dodam jeszcze, że w moim aucie nie ma abs-u a jest pierścień z zębami.
Możesz kupić przegub zewnętrzny od wersji bez abs i przebić swój ze starego przegubu, ważne tylko aby były napewno takie same przeguby
Mam takie pytanko. Znalazłem na allegro półośkę tylko nie wiem czy będzie dobra bowiem gościu pisze że jest od rovera 220. Jest to silnik 2.0 td czyli taki jak mam ja. Na zdjęciu wygląda dobrze. Nie wiem natomiast czy będzie pasowała bo pisałeś Damianie o roverze 420 a nie o 220... Jak możesz to odpisz. Z góry dzięki.