Zobacz pełną wersję : Sprężyny JAMEX przód.
Możecie mi powiedzieć jak założyć sprężyne JAMEX -40 na przód do cifilisa?.Tzn. chodzi mi oto gdzie ona ma górę a gdzie dół?
zazwyczaj gęściejsza część sprężynki na dół.
a ja bym powiedział że dokładnie odwrotnie ;)
na sprężynie bedziesz miał nadruk, prawda? no to zakładasz tak, żeby sie dało czytac napisy bez stawania na głowie.
gora przedniej sprezyny ma zciecie... wiec zcieciem na gore :D
na sprężynie bedziesz miał nadruk, prawda? no to zakładasz tak, żeby sie dało czytac napisy bez stawania na głowie.
piekne wytłumaczenie :mrgreen:
gora przedniej sprezyny ma zciecie... wiec zcieciem na gore :D
to piękniejsze
góra jest ścięta i spłaszczona, tak by dało się ją elegancko wsadzić pod czapke
dół kończy się nie równo, tak by koniec spręzyny wszedł we wcięcie w osadzeniu amortyzatora
Heh. No nie ukrywam. że podczas montażu w głównej mierze skorzystałem z porady z napisami.Poważnie. :lol:
wymieniałem sprężyny i robiłem opis
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=3672
jest tam fotka ze spreżyną, spójrz jak wygląda dół
No nie wiem czy nie przesadziłem.
http://img472.imageshack.us/img472/293/image206xc.jpg
ile cm od dokladki do ziemi?
jak opuszczasz sam przód, to idzie on bardziej w dół, niż na komplecie. To tak jakbyć łapał za tył i podnosił go do góry, wtedy dziub idzie do dołu.
uuu.... nisko
Ja bym na zimę zostawił serię 8)
jak opuszczasz sam przód, to idzie on bardziej w dół, niż na komplecie. To tak jakbyć łapał za tył i podnosił go do góry, wtedy dziub idzie do dołu.
Tył też zmieniałem :)
to dziwny temat założyłeś
to jakas prowokacja. dokladka jest nizsza na bokach niz na srodku, a na fotce na srodku jest mniejszy przeswit niz po bokach. robiles te foty na podjezdzie czy co? tez mam auto znacznie obnizone z dokladka z vti i mam jakies 10 do 11 cm przeswitu.
Hycelius a mozesz zapodac wiecej fotek?
z boku (całe auto) przed/ i po?
chce kupic Jamexy (cena przystepna) i nie wiem czy nie bede załował ze za nisko...
Niech zgadnę. Krzywo trzymałem telefon? :grin:
Zdjęcia przed mam.Po mogę ci jutro pokazać,bo teraz za ciemno jest a nie mam aparatu.Chcesz kupić jamexy? Polecam. Stosunek jakości,zadowolenia z jazdy no i looku auta jest jak najbardziej na miejscu.Jak możesz kupić to nie zastanawiaj sie.
mysle nad tym
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78428320
tylko
- czy tonaprawdę jamex????
- czy bede mógł po naszym kraju normalnie jeździc?
ps.na razie nie chce zmieniac amorów (nie mam na to kasy) wiec zastanawiam sie czy PRZY TYCH jamexach cos sie nie spie... tak "juz na wstępie"
wiec zastanawiam sie czy PRZY TYCH jamexach cos sie nie spie... tak "juz na wstępie"
tak samo szybko sie spie.... amortyzatory, jak na kazdych innych sportowych sprezynach
zycze powodzenia z tadokladka 3cm od ziemi na seryjnych amorach :D
I jak dajesz te foty czy auto juz bez zderzaka?? ;)
to jakas prowokacja. dokladka jest nizsza na bokach niz na srodku, a na fotce na srodku jest mniejszy przeswit niz po bokach. robiles te foty na podjezdzie czy co? tez mam auto znacznie obnizone z dokladka z vti i mam jakies 10 do 11 cm przeswitu.
Stoi prawą stroną na chodniku i nie patrzcie na prześwit środka dokładki tylko przy kole bo tam jest rzeczywisty przeswit :580:
mam pytanie czy sprezyny od civica 6 gen. pasuja do 5 gen (3d)??
pod warunkiem, że ta 6 generacja, nie jest Anglikiem (5D lub aerodeck)
Jamex to kaszan kiedys w zestawach supersporta jezdzily Jamexy i te spręzyny są za miękkie moze dlatego koledze tak auto usiadło . Ja osobiscie odradzam Jamexy