Zobacz pełną wersję : Szybkie pytanie o głośniki do ej9
Szukałem, czytałem... i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie: czy w civicu ej9 z 2001 roku bez żadnych problemów (cięcie plastików, przykręcanie dystansów) założe w przednich drzwiach głośniki 130 mm średnicy, 52 mm głębokości montażowej (Helix DarkBlue - zestaw zintegrowany) czy do tych głośników też potrzebne są jakieś dystanse:confused: <-- wolałbym wiedzieć zanim kupie głośniki - z tego co zobaczyłem po wykręceniu seryjnych głośników wydaje mi sie, że powinny wejść, ale pytanie czy ktoś coś takiego/podobnego montował (jedyny problem jaki widze teraz to nowe dziurki pod śruby, ale to w zasadzie nie problem:) )
fabrycznie jest 160mm więc bez kombinowania 13 nie wejdą
fabrycznie jest 160mm więc bez kombinowania 13 nie wejdą
jak wyciągnąłem ten seryjny głośnik, to zmierzyłem średnice otworu w który wchodzi głośnik i wyszło mi 13 cm...
shagi_2006
07-12-08, 23:44
u siebie mam 165mm włożone bez przeróbek także kup większe głośniki
u siebie mam 165mm włożone bez przeróbek także kup większe głośniki
a dokładnie jakie udało Ci sie tam wcisnąć (marka, model) ?
SajmonDybalski
10-12-08, 14:59
Ja wlasnie montuje helixy DB 165cm i bez wycietego kosza sie nie obejdzie. Magnez jest zbyt szeroki :)
Postanowilem wygluszyc i kupic dystanse, wszystko powinno pasowac.
a jednak się da;) w weekend w seryjne miejsca po wycięciu kawałka plastiku (operacja trwała 5 minut przy użyciu zwykłego 'wysuwanego' nożyka - oczywiście bez ściągania tapicerki z drzwi) weszły infinity reference 6022i - z tego co jeszcze oglądałem powinny wejść jbl gto 627 i blaupunkty gtx numeru nie pamiętam, ale też wersja 16 cm średnicy
TomekKujawiak
20-12-08, 10:02
Witam
A na tył jakie przychodzą (EJ9 rok 1998 przed liftem)??? są tam owalne ale niestety nie wiem jaki rozmiar. Ale 6/9 chyba nie wejdą??? Sprawa pilna jestem na zakupach !!!
Dziękuję.
6x9 ale z tyłu to inne 6x9 zrobi lepiej niż takie głośniki ;)
widze że kolega bardzo krytycznie podchodzi do jajaczek ładowanych do tyłu - oprócz tych infinity z przodu wrzuciłem helixy dark blue do tyłu w seryjne miejsca i generalnie nie narzekam - wiadomo, że nie można tego porównać do grania zestawu ze wzmacniaczem i subem w bagazniku, ale osobiście bardziej mi się podoba efekt głośniki przód + tył niż sam przód