Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D16Z6 ..pytanie dotyczące ECU

Bonifacy
21-12-05, 09:04
Witam...
Wymieniam komputer w aucie..i mam pytanie..Nie mam gazu..a komputer który mam do dyspozycji jest z auta ktore jezdzilo na gazie..czy to będzie w jakiś sposób kolidowało z moim autem? Dodam ze mam komp P-28 G01 a wymienić chcę na P-28 G00 Z góry dzięki za odp.

Swider
21-12-05, 09:33
Nie będzie miało to wpływu. A tak przy okazji, czym się różnią te komputery co masz?

Bonifacy
21-12-05, 11:58
prawde powiedziawszy too nie wiem czym sie rożnia...ale jak zaloże to sie okaze..Sadze ze niczym..moze były robione na rynek europejski..ja mam teraz komputer na rynek kanadyjski..wiec tu pewnie tkwi różnica.

ppm702
21-12-05, 12:04
śmiało, wszystko powinno być OK :)

emg
21-12-05, 16:34
różnić się mogą wewnętrznym programem, ale chodzić będą

Dominik_bb
21-12-05, 19:13
Roznica polega na tym ze twój jest na kanade czyli ma ogranicznik predkosci !! a ten drugi jest na europe dokładnie na niemcy tylko powiem tak jak bedziesz robił chipa to sa problemy z swiecącym "check engine" z powodu braku czujnika barycznego i innych map !! które nie korzystają z tego czujnika miałem tak samo w przypadku ECU od D15B7 pozatym innej róznicy nie ma

F-I-F-E-R
21-12-05, 23:15
Dodam ze mam komp P-28 G01 a wymienić chcę na P-28 G00 Z góry dzięki za odp.

Oba kompy które tu wymieniłes sa produkowane na rynek europejski...

J = Japan
C= Canada
A=USA
G=Europe
L = California

Jeśli liczba po literce to 5,7 lub 9 to komp jest pod automatyczną skrzynie...

tobie podpasi ten co kupiłes bez problemu...

Bonifacy
22-12-05, 08:23
Roznica polega na tym ze twój jest na kanade czyli ma ogranicznik predkosci !! a ten drugi jest na europe dokładnie na niemcy tylko powiem tak jak bedziesz robił chipa to sa problemy z swiecącym "check engine" z powodu braku czujnika barycznego i innych map !! które nie korzystają z tego czujnika miałem tak samo w przypadku ECU od D15B7 pozatym innej róznicy nie ma Nie planuje narazie chipowac tego komputera..co oznacza ze check engine nie bedzie mi "rozświetlal ciemnych nocy" ???

sajmon1100
23-12-05, 22:48
Roznica polega na tym ze twój jest na kanade czyli ma ogranicznik predkosci !! a ten drugi jest na europe dokładnie na niemcy tylko powiem tak jak bedziesz robił chipa to sa problemy z swiecącym "check engine" z powodu braku czujnika barycznego i innych map !! które nie korzystają z tego czujnika miałem tak samo w przypadku ECU od D15B7 pozatym innej róznicy nie ma Nie planuje narazie chipowac tego komputera..co oznacza ze check engine nie bedzie mi "rozświetlal ciemnych nocy" ???
niebój niebój :mrgreen: