PDA

Zobacz pełną wersję : problem przejscia z benzyny na gaz

Brzolo
04-12-08, 14:15
Witam mam mianowicie taki problem .Występuje to najczęściej na zimnym silniku .Po odpaleniu i przejechaniu kilku metrów przełączając z benzyny na gaz często za pierwszym razem silnik albo gaśnie albo zamula nie może wejśc na obroty. Mam sekwencje STAG 300 i przelacza mi sia na gazy przy tem 30stopni co moze byc przyczyna ??? pomozcie

maciak
10-12-08, 19:12
niestety mam identycznie!
wczoraj regulowane zawory, nowe kable, świece, filtry, ostatnio próbowałem rozkręcić krokowy, ale nie mogłem odkręcić 2 srub, więc go tylko przepłukałem i lipa- obroty za zimnym delikatnie faluję zarówno na benz. jak na gazie, natomiast rano przy przełączaniu się na gaz przez chwilę zupełnie nie reaguje na gaz-dopiero po chwili się budzi-ostatnio na gazie na obrotach do 3000 jakoś zamula-kopa dostaje dopiero od 4tys. listweczyściłem ostatnio, filtry gazowe 1 miesiąc- chyba jakaś regulacja na kompie by nie zaszkodziła?

Ketra
10-12-08, 19:43
Łukaszu,
w moim civic aerodeck 1,6 zmieniłem po "fachowcach" w ustawieniach staga 300 parametry przełączania: na 35st i 1800 obr/min i jest ok. Jakiej średnicy dysze masz zainstalowane?

domell
11-12-08, 02:25
Tak to ciezko bedzie cokolwiek wam doradzic. Ja ostatnio kupilem sobie interfejs do staga to chociaz moge tam isc, sie podpiac i widze mapy i ustawienia. No chyba ze macie to wtedy przydaloby sie wrzucic ustawienia i mapy ewentualnie zobaczyc czy sa jakies bledy

A probowaliscie zresetowac kompa szczegolnie Maciek po swoich zabiegach? Bo jezeli sie najpierw z benzyna nie dojdzie do ladu to o gazie mozna zapomniec

Łukaszu,
w moim civic aerodeck 1,6 zmieniłem po "fachowcach" w ustawieniach staga 300 parametry przełączania: na 35st i 1800 obr/min i jest ok. Jakiej średnicy dysze masz zainstalowane?

He he ja tez zmienilem na 35 stopni :) Tylko ze musze przeczyscic przepustnice u ziomka jakims specjalnym takim preparatem bo mi obroty spadaja po puszczeniu gazu do 0 -200 i wracaja na 800 i wtedy wykasowac mapy i ustawiac jeszcze raz bo kalibracje robili przy temp gazu 19 :eek: "śpecjaliści"