Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : EJ9 woda w bagażniku

Dominic
20-12-05, 10:31
Skąd ona sie tam może brać? jak zapobiec przedostaaniu się jej do wnętrza auta ?? uzylem opcji szukaj i wiem co było juz mowione na tem temat, ale ma jeszcze jedno pytanie czy nie ma preparatów w sprayu którymi mozna by psiknąć po blachach i które uszczeklnily by przecieki?

wh00per
20-12-05, 10:33
mam identyczny problem, stoi troche tej wody, wycieram, za pare dni patrze, znowu!! stawiam na uszczelke bo dno bagarznika nie ma sladu rdzy...

boomer
20-12-05, 11:59
W 5d sa po bokach kratki (po zdjeciu obicia i dostania sie do golych blach), to sa kratki wentylacyjne, zernijcie czy tam jest ok. Niekoniecznie musi dostawac sie przez uszczelke. Sa roznice temperatur, wlaczacie ogrzewanie i to wszystko pozniej sie skrapla

Rikoo
20-12-05, 12:02
u mnie w 4d tez sa te kratki :grin:

boomer
20-12-05, 12:06
No wlasnie one sa w kazdym chyba bo to wentylacja, tam powinny bec tez wezyki odprowadzajace wode, nie wiem czy w kazdym czy tylko w wersjach z szyberdachem ale trzeba sprawdzic czy te wezyki wchodza w odpowiednie otwory w nadkolach

Rikoo
20-12-05, 12:07
ja niemam zadnych wezykow z tego co pamietam,ale tez niemam szybera

boomer
20-12-05, 12:10
no wlasnie ja mam i one ponoc odprowadzaja wode z szyberdachu ale zeszlismy juz z tematu. Geje dajcie znac co z kratkami bo stawiam ze to przez to macie mokro w bagazniku (czy w gaciach ;) )

nightcrawler
20-12-05, 13:07
kratka fakt jest po lewej stronie, wezyk tez ale to nie tendy sie lala u mnie woda.
Woda dostawała sie przez uszczelke tylniej szyby wiec radze ja sprawdzic.
Mozna zrobic test wiadro wody lekko polewac i zagladac do bagaznika co sie dzieje.
U mnie pomoglo potraktowanie uszczelki sylikonem choc nie dalo to 100% poprawy bo woda nadal jest tylko mniej :x

wieshaq
20-12-05, 13:54
nie to zebym byl zlosliwy ale w archiwum sa o tym minimum dwa tematy. sporo tam bylo
.. warto poszukac