PDA

Zobacz pełną wersję : Brak Podświetlenia obrotomierza

hajdi150
02-12-08, 18:57
Witam Panowie

Mam problem z podświetleniem zegarów w mojej Hani.
A mianowicie czasami nie podświetla mi obrotomierza i części prędkościomierza. zdarza sie że wszystko jest Ok a czasami podświetlenie nie działa. Nie wiem co to może być, żarówki raczej wykluczam ponieważ nie świeciły by w cale, bezpieczniki też raczej OK Może ktoś miał już podobny problem ..... :confused:

Pozdr.

FullMaverick
02-12-08, 22:02
Ja bym wyciągnął licznik i zobaczył jednak zarówki od podświetlenia, możliwe ze cokolik od zarówki nie styka dokładnie ze ściezką zasilania. Jakby było cos nietak ogólnie z napięciem podswietlenia to nie mialbys podswietlenia całego licznika a nie tylko jego czesci.

rem1k
03-12-08, 11:35
sciezki na plytce moga byc ponadpalane juz wiec nie styka tak jak trzeba...tak czy siak rozkrec i sprawdz:)

rodzyneck
06-12-08, 19:43
żarówki raczej wykluczam ponieważ nie świeciły by w cale
No to nie wykluczaj tylko wymień bo zbliża się ich koniec. :)

Lucass
06-12-08, 22:37
Jeśli nie podświetla Ci części obrotomierza i prędkościomierza jednocześnie to pewnie nie styka Ci kabel w oprawce żarówki W5W. Czasami zdarzy mi się to samo, jak gaśnie wystarczy delikatnie klepnąć w daszek nad zegarami, albo wyjąć zegary i rozprawić sie z oprawką raz na zawsze ( 6 śrubek do odkręcenia, 10 min roboty).