PDA

Zobacz pełną wersję : swap B18c4 do coupe em2 2004

krystian194
01-12-08, 23:54
witam-prosze o pomoc w sprawie swapa-chce wywalic swoj silnik z coupe em2 2004r(d17a8). i wstawic cos mocniejszego-mialem ostatnio okazje posiadac chwilowo ctr-a 2004r.zamierzalem wlozyc z niego k20 ale sprzedalem potwora,jednak mysl na swapa pozostala--nie wiem czy to dobry pomysl ale chcialem wlozyc silnik od 5d b18c4-kumpel przywiozl rozbitka z niemiec i moge dobrze go odkupic,teraz mam pytanie--czy warto kombinowac????? jak by wygladaly sprawy techniczne,elektryczne itp-czy ten silnik to dobry wybor i czy istnieje mozliwosc wzmocnienia tego silnika(male remonto plus kilka tuningowych gratow w srodku:D)--jezeli znacie kogos kto robi takie zeczy to prosze o jakis namiar-bo temat wydaje mi sie dosyc ciekawy ale do konca nie jestem pewien jak to bedzie wygladalo.nie chce zeby auto stalo 4 mies. bo jest mi bardzo potrzebne wiec chcial bym zalatwic sprawe w dosyc szybkim tempie o ile sie tak da bo z tego co slyszalem to jeszcze nikt(przynajmniej z ckpl) jeszcze tego nie robil w budzie em2--piszta co o tym myslicie i dajcie jakis namiar na konkretnego kolesia z ktorym mozna na ten temat pogadac,--pozdrawiam

kenny
02-12-08, 02:43
hmm... ciężko to widzę. Nie znam budy em2, ale z tego co kojarzę to będzie rzeźba z łapami, bo nie widziałem takich gotowych kitów. Skąd półosie brać do tego? Rzeźba przy lewarku zmiany biegów... Komp z B18 może nie ogarniać elektryki em2. To tak na szybko co mi do głowy wpadło w środku nocy,

Pati
02-12-08, 14:34
raczej bym szedl w K20 - łatwiejszy swap.

krystian194
07-12-08, 20:40
no k20 to drozszy temat a b18 mam taniutko-wydaje mi sie ze stara wietarka b18 w mojej budzie to calkiem ciekawe polaczenie,tylko zastanawiam sie czy i kto ogarnol by mi elektryke bo z sama przekladka i spasowaniem silnika w budzie spokojnie dam rade----najbardziej mnie interesuje elektryka bo sam osobiscie nie znam nikogo kto takie cos robi ale wy macie juz doswiadczenie w swapach to moze podeslijcie namiar do jakiegos kabelkologa :D

4HONDA
13-12-08, 20:23
zapomnij o B18, swap tak łatwy jak montaż w baganiżku

kompletny silnik od accorda K20 lub K24 kosztuje na allegro 2K a to już będzie pasować