krystian194
01-12-08, 23:54
witam-prosze o pomoc w sprawie swapa-chce wywalic swoj silnik z coupe em2 2004r(d17a8). i wstawic cos mocniejszego-mialem ostatnio okazje posiadac chwilowo ctr-a 2004r.zamierzalem wlozyc z niego k20 ale sprzedalem potwora,jednak mysl na swapa pozostala--nie wiem czy to dobry pomysl ale chcialem wlozyc silnik od 5d b18c4-kumpel przywiozl rozbitka z niemiec i moge dobrze go odkupic,teraz mam pytanie--czy warto kombinowac????? jak by wygladaly sprawy techniczne,elektryczne itp-czy ten silnik to dobry wybor i czy istnieje mozliwosc wzmocnienia tego silnika(male remonto plus kilka tuningowych gratow w srodku:D)--jezeli znacie kogos kto robi takie zeczy to prosze o jakis namiar-bo temat wydaje mi sie dosyc ciekawy ale do konca nie jestem pewien jak to bedzie wygladalo.nie chce zeby auto stalo 4 mies. bo jest mi bardzo potrzebne wiec chcial bym zalatwic sprawe w dosyc szybkim tempie o ile sie tak da bo z tego co slyszalem to jeszcze nikt(przynajmniej z ckpl) jeszcze tego nie robil w budzie em2--piszta co o tym myslicie i dajcie jakis namiar na konkretnego kolesia z ktorym mozna na ten temat pogadac,--pozdrawiam