PDA

Zobacz pełną wersję : Jak Zwiększyć Osiągi?? Help!!!

Fenol18
01-12-08, 14:30
Witam,

od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem Hondy Civic VI generacji z silnikiem 1,4 benzynka 90km.

Mam prosbe, czy ktos moze mi podpowiedziec jak niewielkim kosztem moga podniesc osiagi auta nie wplywajac na zywotnosc silnika ????

Proszę o pomoc i pozdrawiam !!!

taz666
01-12-08, 15:39
Witam,

od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem Hondy Civic VI generacji z silnikiem 1,4 benzynka 90km.

Mam prosbe, czy ktos moze mi podpowiedziec jak niewielkim kosztem moga podniesc osiagi auta nie wplywajac na zywotnosc silnika ????

Proszę o pomoc i pozdrawiam !!!

1. Cieszymy się Twoim szczęściem :)
2. Niewielkim kosztem nic nie ugrasz, każdy powie Ci że tuning nie jest tani.
3. Możesz zmienić układ dolotowy na jakąś rurę ze stożkiem i kupić kolektor wydechowy i zrobić wydech. Koszt takich modyfikacji to ok. 1000 PLN do Twojego silnika. Wystrzegaj się wszelkich Allegrowych cudaków typu magnetyzery "podnoszące moc do 20%" bo to bzdura, nic nie dają może (ale to i tak kwestia dyskusyjna) obniżają nieznacznie zużycie paliwa.

mcezi79
01-12-08, 15:39
Tutaj w linku kolega Skolopendra nieźle zmodził 1.4, wystarczy troszkę poszukać, tych silników jest masa na forum, uzupełnij swój profil, podaj symbol silnika.( D14...?)
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=15180

kenny
01-12-08, 18:52
Najtaniej to czytać forum i jeszcze raz czytać i stosować się do umieszczanych tu przykładów.