PDA

Zobacz pełną wersję : pompa sprzęgła

mozes
19-12-05, 17:31
Witam
Mam pytanie czy "odświeżał" już ktoś pompę sprzegła w D15B2 za pomocą reperaturek dostępnych w sklepie?
Jeżeli tak to pytanie drugie czy jest z tym dużo grzebania?.
Z góry dzięki za odpowiedzi.

gorek
19-12-05, 22:25
siemanko
mówisz o wysprzęgliku ? jesli tak to jest to roboty na 15 minut kupujesz reperaturke za 10 zł do tego wez sobie płyn hamulcowy żólty (dot 3 albo 4 nigdy nie wiem chyba 4) w sumie dałem 24 złote...odkręcasz rurke stalowa tzw hydrauliczną i potem są tam chyba 2 srubki wykręcasz ,wyciagasz sobie na zewnątrz tylko wuazaj bo chlapie po oczach ! . tam jest tłoczek i reperaturka musi byc tak samo złozona !!! to znaczy uszczelniacze tego tłoczka musza byc tak samo załozone jak te stare .potem zakręcasz wszysko ,odpowietrzasz podobnie jak hamulce i juz po zawodach .
PS. Kupie korek od zbiorniczka od sprzegła bo mam coca cole i do wspomagania tez !!!

mozes
20-12-05, 02:33
Chodzi mi o ten siłowniczek który jest mocowany do pedału sprzęgła. Zaczyna mi z niego wyciekać płyn do wnętrza samochodu. Czy po wymianie tych "gumek" przestanie mi skrzypuić pedał podczas wciskania sprzęgła

Maro
20-12-05, 08:34
Zawsze musisz spróbowac wymienic te reperaturki.
U mnie było tak ,że ten tłoczek był tak juz wyrobiony ,że reperaturki nie pomogły i musiałem całą pompe wymienić.

gorek
20-12-05, 21:44
tam chyba nic nie skrzypi . a ten dzwiek to chyba nasiagnięta sprężyna od sprzegła bo tam jest i zawsze ją słychać jak jest cicho w samochodzie ( jak jest wyłaczony motor) :D