PDA

Zobacz pełną wersję : dziwne dźwięki z silnika :/

shout
30-11-08, 23:33
Mam problem...Przy ruszaniu, (tylko przy ruszaniu, na niskich obrotach, przynajmniej tylko wtedy słysze) z silnika słychać takie "chrupanie", nie jest to dźwięk metaliczny, ani jakby coś się ślizgało tylko takie ciągłe terkotanie które ucicha wraz ze wzrostem prędkości, nie bardzo wiem co to jest :/ dodam że jak samochód stoi i na luzie go gazuje to chyba tego dźwięku nie ma, ale sprawdze to jeszcze żeby powiedzieć Wam na 100%

Dario
01-12-08, 11:24
Sprawdź to o czym piszesz i postaraj się bardziej sprecyzować swoje pytanie czyli mniej więcej z jakiego miejsca to może dochodzić i czy jak wciskasz sprzęgło to to się pojawia czy nie, bo jak na razie to ja nie mam żadnego pomysłu co to może być

icmen
01-12-08, 17:52
U mnie bylo podobnie ale tylko podczas ruszania lub przyspieszania (na luzie nie). Tak jak u Ciebie shout. Dokladnie nasluchiwanie doprowadzilo mnie do pompy wspomagania. W manulalu znalazlem ze prawdopodobna przyczyna moze byc luzna sruba kola pasowego pompy. Odkrecilem i skrecilem na nowo i juz nie grzechocze.

Ale szczerze mówiac musisz to sam obczaic dokladniej bo to moze byc wiele róznych rzeczy.

shout
01-12-08, 18:03
okej zobacze wszystko dokłądnie i opisze w tym temacie.

gruszkin
01-12-08, 19:01
ja miałem to samo, tylko przy ruszaniu wlasnie terkotało i u mnie to był walnięty dyfer w skrzyni biegów