Zobacz pełną wersję : Lampy + Xenony
Witam mam hondę civic 94r HB 1.3 . i chciał bym założyć do nie bi xenony do zwykłych lamp .Tylko jak zabieram sie do tego to mam kłopot ponieważ jak patrze od strony silnika wszystko ładnie pięknie z lewej strony ale tam po prawej stronie jest pompa i za bardzo nie ma miejsca czy może ktoś ma już takie założone i może pokazał by mi zdjęcia jak są założone . POMOCY
Dareko87 ma u siebie coś takiego założonego...
Pisz do niego...
Piszcie tutaj chętnie sam się dowiem bo też mam taki plan :D
Miejsce jest tylko kwestia taka czy to nie bedzie oslepiac. Jak narazie nie widzialem fajnie swiecacych xenonow na zwyklych lampach. Tylko na soczewkach to ma sens.
Nie rób tego na zwykłych lampach! Jak widze takich delikwentów, którzy ładują xenon do zwykłych lamp to mam zamiar zawrócić i powybijać im je młotkiem! Strasznie oślepiają, szczególnie jak jeszcze maja je źle ustawione :mad:
a ja się z wami nie zgodzę że oślepiają. zdecydowanie bardziej oślepia to wtedy kiedy ktos ma lampy z allegro tuningowe załozone i do tego wsadzony xenon i koniec. wtedy często świeci to gdzie chce :/
osobiście mam założone to na seryjnej lampie i wyregulowane w stacji diagnostycznej, wyraźnie widać gdzie jest linia końca światła, i nic mi nie bije do góry ani na boki.
Ja od strony alternatora i pompy wspomagania przetwornicę przymocowałem z boku kielicha zawieszenia, kabli spokojnie powinno Ci wystarczyć, a i przymocować jest bardzo wygodnie. Mocowałem od strony czoła samochodu. Od strony filtra powietrza mocowałem do podłużnicy.
Jeśli możecie dajcie tu jakieś fotki co i jak :) z góry dzięki
to jak.. xD można do seryjnych lampek wrzucić bi-xenony czy nie bardzo;d bo w sumie ciekawa opcja by była xD
można do seryjnych lampek wrzucić bi-xenony czy nie bardzo
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=30801
Poza tym w podobnych tematach na forum przewijały się zdjęcia 5 i 6 gen na xenonach. W sumie prawo mówi NIE.
generalnie prawo mówi NIE jeśli chodzi o ksenony nie montowane fabrycznie w autach czyli nie posiadające samoregulacji (na przyklad na wybojach) ;).ale xenon tylko i wyłącznie soczewka
ale soczewka z allegro + xenon to chyba też d**a =/
generalnie prawo mówi NIE jeśli chodzi o ksenony nie montowane fabrycznie w autach czyli nie posiadające samoregulacji (na przyklad na wybojach) ;).ale xenon tylko i wyłącznie soczewka
A czy przypadkiem nie jest tak że samoregulacja działa tylko w momencie odpalenia/włączenia zapłonu?
I ustawia światła w zależności od obciążenia auta?
Przecież na wybojach to by i tak nie miała szans nadążyć za bujaniem się nadwozia.
skolopendra
13-12-08, 13:56
generalnie prawo mówi NIE jeśli chodzi o ksenony nie montowane fabrycznie w autach czyli nie posiadające samoregulacji
no nie do końca
znajdź mi taki przepis w dzienniku ustaw :rolleyes:
Przecież na wybojach to by i tak nie miała szans nadążyć za bujaniem się nadwozia.
i też tak się dzieje
co zaś się tyczy reszty to proponuje poszukać na forum tematów o xenonach
jest tam wiele wyjaśnione;)
odświeże topic;d czy może wie ktoś gdzie w okolicach poznania i w samym poznaniu kupić bi xenon gdzie od razu by mi zamontowali i wyregulowali??
RobertSz1981
19-12-08, 23:10
kupic chociazby od seth'a od Nas z klubu(udziela 24 m-cy gwarancji) zamontowac wlasnorecznie w 30 minut i pojechac na stacje diagnostyczna do regulacji za 20zl.