Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lampy + Xenony

hiobs86
30-11-08, 16:13
Witam mam hondę civic 94r HB 1.3 . i chciał bym założyć do nie bi xenony do zwykłych lamp .Tylko jak zabieram sie do tego to mam kłopot ponieważ jak patrze od strony silnika wszystko ładnie pięknie z lewej strony ale tam po prawej stronie jest pompa i za bardzo nie ma miejsca czy może ktoś ma już takie założone i może pokazał by mi zdjęcia jak są założone . POMOCY

Piotrek.
30-11-08, 17:09
Dareko87 ma u siebie coś takiego założonego...
Pisz do niego...

Dr.XXX
30-11-08, 17:48
Piszcie tutaj chętnie sam się dowiem bo też mam taki plan :D

patyk_lks
30-11-08, 18:44
Miejsce jest tylko kwestia taka czy to nie bedzie oslepiac. Jak narazie nie widzialem fajnie swiecacych xenonow na zwyklych lampach. Tylko na soczewkach to ma sens.

RogeR
30-11-08, 20:21
Nie rób tego na zwykłych lampach! Jak widze takich delikwentów, którzy ładują xenon do zwykłych lamp to mam zamiar zawrócić i powybijać im je młotkiem! Strasznie oślepiają, szczególnie jak jeszcze maja je źle ustawione :mad:

Piast87
30-11-08, 20:57
a ja się z wami nie zgodzę że oślepiają. zdecydowanie bardziej oślepia to wtedy kiedy ktos ma lampy z allegro tuningowe załozone i do tego wsadzony xenon i koniec. wtedy często świeci to gdzie chce :/
osobiście mam założone to na seryjnej lampie i wyregulowane w stacji diagnostycznej, wyraźnie widać gdzie jest linia końca światła, i nic mi nie bije do góry ani na boki.

Cubus
30-11-08, 23:17
Ja od strony alternatora i pompy wspomagania przetwornicę przymocowałem z boku kielicha zawieszenia, kabli spokojnie powinno Ci wystarczyć, a i przymocować jest bardzo wygodnie. Mocowałem od strony czoła samochodu. Od strony filtra powietrza mocowałem do podłużnicy.

Dr.XXX
01-12-08, 22:03
Jeśli możecie dajcie tu jakieś fotki co i jak :) z góry dzięki

joniu88
12-12-08, 13:44
to jak.. xD można do seryjnych lampek wrzucić bi-xenony czy nie bardzo;d bo w sumie ciekawa opcja by była xD

havok
12-12-08, 14:47
można do seryjnych lampek wrzucić bi-xenony czy nie bardzo
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=30801
Poza tym w podobnych tematach na forum przewijały się zdjęcia 5 i 6 gen na xenonach. W sumie prawo mówi NIE.

gruszkin
12-12-08, 15:05
generalnie prawo mówi NIE jeśli chodzi o ksenony nie montowane fabrycznie w autach czyli nie posiadające samoregulacji (na przyklad na wybojach) ;).ale xenon tylko i wyłącznie soczewka

joniu88
12-12-08, 18:02
ale soczewka z allegro + xenon to chyba też d**a =/

Dudek80
12-12-08, 19:43
generalnie prawo mówi NIE jeśli chodzi o ksenony nie montowane fabrycznie w autach czyli nie posiadające samoregulacji (na przyklad na wybojach) ;).ale xenon tylko i wyłącznie soczewka

A czy przypadkiem nie jest tak że samoregulacja działa tylko w momencie odpalenia/włączenia zapłonu?
I ustawia światła w zależności od obciążenia auta?
Przecież na wybojach to by i tak nie miała szans nadążyć za bujaniem się nadwozia.

skolopendra
13-12-08, 13:56
generalnie prawo mówi NIE jeśli chodzi o ksenony nie montowane fabrycznie w autach czyli nie posiadające samoregulacji

no nie do końca
znajdź mi taki przepis w dzienniku ustaw :rolleyes:

Przecież na wybojach to by i tak nie miała szans nadążyć za bujaniem się nadwozia.

i też tak się dzieje

co zaś się tyczy reszty to proponuje poszukać na forum tematów o xenonach
jest tam wiele wyjaśnione;)

joniu88
19-12-08, 13:32
odświeże topic;d czy może wie ktoś gdzie w okolicach poznania i w samym poznaniu kupić bi xenon gdzie od razu by mi zamontowali i wyregulowali??

RobertSz1981
19-12-08, 23:10
kupic chociazby od seth'a od Nas z klubu(udziela 24 m-cy gwarancji) zamontowac wlasnorecznie w 30 minut i pojechac na stacje diagnostyczna do regulacji za 20zl.