Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak Naprawic Akumolator???

kzysiek_23-85
29-11-08, 17:16
Witam Wszystkich Od Jakiegos Czasu Mam Problemy Z Akumulatorem Nietrzyma Pradu Raz Byl Odsiarczany I Chile Bylo Ok A Teraz Dalej Kicha Jak Mozna Go Naprawic?????????????? Pomocy:(

Hikiel
29-11-08, 17:23
Wymien. Stary jest? Moze to alternator nie ogarnia?

seawater
29-11-08, 17:26
Zmień akumulator. Wiadomo, że wydatek ale idzie zimno a z takim kombinowanym będzie tylko coraz gorzej (i najpierw sprawdź dokładnie obwód ładowania - to że lampka ładowania się nie świeci nie znaczy, że wszystko jest koniecznie w porządku).

kzysiek_23-85
29-11-08, 17:31
Nowlasnie Drogi Interes, To Wina Aku Bo Nawet Po Ladowani Na Prostowniku Przez Pare Godzin To Odpali Ale Jak Autko Postoi Z Godzinke To Kicha Jak Go Naprawic????????????

kinia
29-11-08, 17:47
Kup nowy!!!!!!

karpik85
29-11-08, 18:10
Nowlasnie Drogi Interes, To Wina Aku Bo Nawet Po Ladowani Na Prostowniku Przez Pare Godzin To Odpali Ale Jak Autko Postoi Z Godzinke To Kicha Jak Go Naprawic????????????

No właśnie a może ładowanie masz marne... wcześniej sprawdź miernikiem.
A jeśli ładowanie OK to raczej aku już nie uratujesz jeśli jest padnięty.

kzysiek_23-85
29-11-08, 18:16
OK a trzeba sciagac klemy do pomiaru i mierzyc od samych klem czy na slupkach aku bez sciagania klem?????/ moze mial by ktos instrukcje plukania i ladowania krok po kroku moze go jeszcze uratuje

Marek Podlaskie
29-11-08, 18:52
Uratujesz siebie jak kupisz nowy a ten zostawisz na zlom.Ale mozesz najpierw wszystko pomierzyc ,ladowanie itp.Zobacz moze jakies urzadzenie pobiera orad ,moze jakies zwarcie.Idzie zima i za 200-300 bedziesz mial spokoj.Ale jestes chyba dorosly i swiadomy ,wiec to Twoj wybor.Ja mam 4 letni i tez zmieniam bo slabo kreci

kzysiek_23-85
29-11-08, 19:04
moj to juz tup:D tylko na smieci ale chcialbym dziada poplukac i ladowac moze cos to da a jak nie to do zmiany

Hikiel
29-11-08, 19:10
Nic to nie da.

Piotrek_krak
29-11-08, 20:09
tylko nowy pozostaje

taz666
29-11-08, 23:18
tylko nowy pozostaje

Dokładnie, niestety akumulatory tradycyjne mają to do siebie że jak się już raz rozładują do zera, nigdy nie powrócą do fabrycznych parametrów. Mało tego, już nie będzie trzymał wogóle żadnych parametrów, czyli krótko mówiąc nic już z niego nie będzie... :(

tomek
29-11-08, 23:21
niestety, ale wszelkie zabawy z aku. nic nie dadzą -jak już padł to nie wstanie i trzeba wymienić

kzysiek_23-85
01-12-08, 19:22
Witam Ladowalem Go Na Wodzie Destylowanej Przez Dobe Puzniej Przeplukalem Go I Ladowalem Juz Z Roztworem Jak Narazie Trzyma :d Tylko Jak Dlugo Hehe

Toxer
01-12-08, 22:04
Ostatnio też miałem trupa. Po dolaniu wody destylowanej i ładowaniu pochodził jeszcze z dwa tygodnie. Później już nie miał sił zakręcić zamkami, nawet kontrolki się ledwo paliły po całej nocy na prostowniku. Odpalanie na kablach też nie skutkowało. Pojechałem kupiłem nowy japoński za 330 i problem z głowy - nie mówię że to mały wydatek, bo uderzył po budżecie a w sumie miałem to w planach na trochę później.

flinstoonek
02-12-08, 11:40
jeśli akumulator nie jest pierwszej nowości a ty zaczełeś za późno go ratować to juz nic nie zrobisz z nim ponieważ płytki ołowiane które znajdują się wewnątrz akumulatora zaczeły się stykać co prowadzi do ciągłego rozładowywania się go. Nic juz na to nie poradzisz. Całe te płyny wewnątrz się ulotniły i to było by powodem styku płytek. Miałem podobnie ale zdąrzyłem dolac zwykłej wody destylowanej, podłonczyłem akulumator pod prostownik na kilka godzin i juz mi tak drugą zimę bedzie szło jak działa bez zednych problemów.

skolopendra
02-12-08, 16:43
panowie bez jaj to nie lata 80 gdzie nic nie było w sklepach
odpuścić sobie kilka piw i fajek
a uskrobie się w niedługim czasie te sto kilkadziesiąt złociszy na nowe aku

:rolleyes:

end...

kzysiek_23-85
03-12-08, 15:49
NOI DZISIAJ RANO DALEJ KICHA DALEJ PADŁ:mad: JUZ MU CHYBA NIC NIEPOMOZE KTO SIE ORJETUJE ILE TRZEBA DAC ZA NOWY?????/:(

skolopendra
03-12-08, 15:52
KTO SIE ORJETUJE ILE TRZEBA DAC ZA NOWY?????/

wyszukiwarka google twoim przyjacielem :cool:
nie mówiąc o allegro

Piterson
03-12-08, 16:27
dzisiaj spotkała mnie podobna sytuacja:(, akumulator odmówił posłuszeństwa, okazało się ze było za mało elektrolitu, dolałem wody destylowanej ale niewiele to pomogło, czas kupić nowy , z tego co patrzyłem na allegro to Boscha 45 Ah kupi za ok 250 zł

kzysiek_23-85
03-12-08, 16:38
NO DROGI INTERES ALE BEZ TEGO ANI RUSZ niestety

chyba ze na szrocie jest taniej hehehe

karpik85
03-12-08, 17:01
na auto was stać, a nie macie na jego podstawowe elementy eksploatacyjne ?

Kup nawet z marketu za 150, prawdopodobnie Bosch nie pochodzi dłużej.

kzysiek_23-85
03-12-08, 17:12
NIE NO niebede badziewia pchał i za rok dalej wymienial bo to bez sesu lepiej odrazu cos konkretnego nabyc

POZDRO:D