Zobacz pełną wersję : Problem lpg sekwencja
Mam taki problem jak stoje na benzynie jest ok ale jak dodam gazu na gazie to tak jakby przez chwile sie zastanawia, nie ma takiego plynnego wejscia na obroty. Co moze byc przyczyna? Swiece i przewody wymienialem na nowe.
Jakub Skalski
30-11-08, 18:57
mysle że może to być związane z regulacja czasu wtrysków. W moim wypadku chodził normalnie a jednak na przeglądzie w serwisie zmienili bo miał inne parametry.Chodziło o nowszy program diagnostyczny i możliwość regulacji
A jaki masz komputer? Ja mam staga 300
Jakub Skalski
03-12-08, 11:44
W moim jest instalacja ELPIGAZ i założona była w 2003r
Jak go kupiłem to już ją miał i z tego co się doczytałem z papierów to jest tylko podane oznaczenie firmowe
Komp. sterujący: E4 67R-010075.
Nie jestem pewien czy to jest dobra nazwa ale tylko takie dane mam w papierach.
Ja tez kupilem z instalacja ale ni epatrze co jest w papierach bo jest niby w papierach reduktor lovtec a w rzeczywistosci tomasetto alaska. No nic zamowilem sobie interfejs, podepne sie i zobacze co tam jest. Wrzuce mapy na forum staga i zobacze co napisza forumowicze. Nie bede znowu placil 150 zeta jak ostatnio a g**** sie zmienilo
hej
a ja już mam interfej do elpigazu i full program tak że mape moge odczytać, instalacja z 2006r.
pytanie: ma ktoś jakąś złotą zasade co do poprawności mapy gazu, żeby palił malo ale żeby nie było mulasto
na chwile obecną spala mi około 10,5/100 LPG, ale robie w większości b. krótkie odcinki w mieście, a w trasie ostatnio sprawdziałem to wyszło 8,5/100km LPG
domell jak kupisz interfejs podlacz go do staga i sprawdzaj czas wtrysku benzyny na benzynie i benzyny na gazie tak ustawiaj mnoznik zeby oba czasy byly podobne. aha naturalnie patrz tylko na czasy ktore sa niebieska czcionka napisane. a na czas wtrysku gazu napisany zielona czcionka nie patrz wcale.
pozdrawiam