Zobacz pełną wersję : pomocy oszukali mnie !!!
Witam na wstepie chcialbym powiedziec ze zostalem oszukany na allegro przez goscia z radomska. kupilem od niego uzywane 100% sprawne radio pioneer KEH P 8900R i jak sie okazalo radio dziala ale gorzej z panelem, bo tylko podswietlaja sie guziki i czasem zalapuje wyswietlacz. co moze byc przyczyna radio ma wyslwietlacz z animacjami. Pomocy bo nie wiem co robic :(
odeślij mu radio i niech zwróci kasę
padło podświetlanie czyli pewnie przetwornica wysokiego napięcia do podświetlania specjalnej taśmy
to gdzie ja moge sie z tym udac ??? a nie moge mu odeslac bo nie mam adresu:(
to gdzie ja moge sie z tym udac ??? a nie moge mu odeslac bo nie mam adresu:(
jak to nie masz adresu? to niech Ci sprzedawca poda swoj adres ,a jak nie bedzie chcial podac to sprawa podchodzi pod program ochrony kupujacych ,zainteresuj sie tematem to moze odzyskasz pieniadze.
no wlasnie wszystko by bylo dobrze ale zrobilismy to poza allegro i dupa teraz. i chce naprawic dla siebie albo sprzedac jako uszkodzone
Marek Podlaskie
29-11-08, 11:54
Ale masz namiary sprzedajacego ,wiec sie z nim skontaktuj.Allegro nie odpowiada za sprzedajacego tylko wystawia towar do sprzedazy.Spruboj delikatnie ,a jak nie postrasz feceta Jezeli jest blisko to podjedz do niego i niech cos z tym zrobi/
ale zrobilismy to poza allegro i dupa teraz.
pozostaje tylko pogratulować!
pozostaje tylko pogratulować!
no ja zawsze zalatwiam poza allegro jak cos sprzedaje bo nie chce aby alledrogo ciagnelo ze mnie lichwiarskie prowizje! nie kazdy jest oszustem!
nie kazdy jest oszustem!
nic takiego nie napisałem.
poza allegro to możesz mu na chatę wjazd zrobić i tyle
równie dobrze mogłeś kupić to od typa z polówki na bazarku i mieć do niego pretensje....
no ja zawsze zalatwiam poza allegro jak cos sprzedaje bo nie chce aby alledrogo ciagnelo ze mnie lichwiarskie prowizje! nie kazdy jest oszustem!
jakie lichwiarskie prowizje??
jakie lichwiarskie prowizje??
też się nad tym zastanawiałem haha :) :D
****a lichwiarskie prowizje, lol. przenies sie na swistaka czy gdzies moze?
Slawkowski
30-11-08, 11:25
mozna nie placic "lichwiarskich prowizji" i byc robionym w ...... . (wolnosc wyboru).
[H] Dylu [H]
30-11-08, 12:45
mi jak zaczął w radiu przygasać panel to wyczyściłem spirytusem złącze panela z resztą radia i jest ok...warto spróbować.
zobacz styki łączące panel z radiem może któryś jest wgięty za mocno do środka
jutro zanosze radio do zakladu ktory zajmuje sie elektronika, moze cos zdzialaja. jak bedzie to duzo kosztowac to nie bede tego robil.
po1. kupujac nie placisz zadnych prowizji, tylko sprzedajacy
po2. na przyszlosc jest takie cos, jak juz zostalo wspomniane, jak ochrona sprzedajacych allegro jako sami z siebie/firma pomogaja i oddaja do 300zl za przedmiot, oczywiscie kupujac przez seriws, czy zalozmy jak sie zaplacilo 250 to dadza 250, jak sie zaplacilo 500 to dadza 300max
po3. na przyszlosc z autopsji. kiedys kupowalem telefon przez allegro, opcja byla taka ze sprowadzaja zza granicy, koszt 400zl, trzeba bylo poczekac miesiac od zakupu na towar. oczywiscie po miesiac unic do mnie nie przyszlo, bylo zwodzenie przez sprzedjacego ze ktos z UK go oszukal etc. w koncu zagrozilem policja,ale i tak w koncu przestal odpowiadac na maile, zagrozilem sadem i sprawe zglosilem do allegro. na maila dalej nie odpowiadal, w kocncu po prawie 3 miesiacach, oddal mi pieniadze z gorka (jak to napisal rekompensata za oczekiwanie) i sprawe olalem. jak sie okazalo allegro przekazalo sprawe na policje, chodzilem do siebie na komisariat na zeznania i czy chce wniesc oskarzenie. nie wnioslem, bo po co jak dostalem kase spowrotem. finalem bylo to ze chlopak (okazalo sie ze niepelnoletni) mial sprawe w sadzie, oszukal duuuzo wiecej osob z czego 3/4 nie zwrocil pieniedzy ok 30-40 os. Przychodzily do mnie pisemka z sadu ze moge dobrowolnie zglosci sie na zeznania etc, a ze bylo to w drugim krancu polski to olalem.
i po4. Jeszcze moge Ci poradzic tyle ze prawnie (uregulowane jest) umowa slowna jest tak samo wiazaca jak umowa pisana. Jesli deklarowal Ci ze radio jest w 100%sprawne i chce Ci sie z tym bawic idz na policje, ewentualnie najblizszego urzedu ochrony praw konkurencji i konsumentow.
I na przyszlosc transakcje przedmiotow allegro tylko przez zallegro, nie po za. jak juz chcesz kupujac poza trzeba bylo sprawdzic na miejscu.
Jeśli to radio jest na windzie czyli panel zjeżdza lub uchyla się i jest taśma łącząca panel z radiem to prawdopodobnie jest do wymiany. Koszt naprawy to jakieś 100 pln
To jest Polska, Allegro pomaga łączyć klienta z kupcem, daje zarabiać, daje ochronę kupującego ale jak już przychodzi za to zapłacić jakiś mały procencik to lichwa....najlepiej żeby za darmo było, charytatywnie, oni by za grubą kasę utrzymywali serwery, prawników, programistów, ubezpieczenia a Jan Bogdan by sobie sprzedawał o 5 zł więcej. Kiedy ludzie w tym kraju dorosną....
Jak ci nie będzie chciał oddać pieniędzy to idz śmiało do niebieskich oni już go sobie znajdą po nr nadania choćby. Choć z drugiej strony umowa ustna jest obowiązująca jeśli była ona ustalona woobecności świadków... chyba.