PDA

Zobacz pełną wersję : +12V dla centralnego zamka

rooter666
28-11-08, 15:25
witam
zabralem sie za podlaczenie centralnego w civicu ktory tego bajeru wogole nie ma ,
narazie mam zrobione drzwi od kierowcy i wszystko podpiete na krotko do akumulatora dziala ok:D.

kabelki do srodka tez juz wpuscilem teraz czas na podlaczenie 12V ,
wiadomo ze mozna z aku prosto pociagnac
ale pewnie gdzies w srodku jest dostepne 12 V ktore nie znika po wyjeciu kluczyka ze stacyjki .
gdzie jest takie dobre miejsce do tego w civicu z 96 roku ;)
pozdrawiam

ppm702
28-11-08, 15:27
w skrzynce bezpieczników, albo radio

rooter666
28-11-08, 15:56
w skrzynce bezpieczników, albo radio

masz na mysli skrzynke ta pod kierownica po lewej ? jest do tego gdzies schemat ?
pozdrawiam

piroman
28-11-08, 16:34
masz na mysli skrzynke ta pod kierownica po lewej ? jest do tego gdzies schemat ?
tak, tam w tej skrzynce powinny byc takie wolne miejsca w które możesz się podpiąć (przynajmniej tak jest w 5gen to mysle ze i w 6 gen tez bedzie podobnie a nie mam gdzie teraz tego sprawdzić). Schemat znajdziesz w manualu

Zdzisio.pl
28-11-08, 16:40
nie mam pojęcia czy skrzynka bezpieczników w VIg się różni od skrzynki w Vg. dlatego powiem Ci gdzie znalazłem u siebie + w 5gen. Nad samymi bezpiecznikami w skrzynce masz takie płaskie bolce na konektory... Jest ich jak pamiętam 4.. może 6. Ja wzięłem +12 z drugiego bolca (od lewej), gdyż nie wkażdym te napięcie jest (o tym musisz pamiętać). Oczywiście nie wiem czy Twoja skrzyneczka jest taka sama i czy u siebie znajdziesz takie bolce :)
Pozdrawiam

rooter666
29-11-08, 16:17
dziękuje za porady :D
przydaly sie i sprawa zasilania jest zakonczona :)
dodaje schemat gdzie sie wpiąłem w skrzynce bezpieczników .
http://images37.fotosik.pl/35/0a264e4b983f99b7m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0a264e4b983f99b7.html)

punkt podłaczenia zaznaczylem na czerwono

drzwi od strony kierowcy mam juz na pilota teraz czas wziąć sie za drzwi pasażera, na razie z grubsza popatrzyłem co trzeba zrobic i wylada na to ze bez wyjęcia wentylatora nadmuchu nie da rady bo nie widze dojscia do wiazki idacej do drzwi :D myslalem ze mniej roboty bedzie :p

ppm702
30-11-08, 20:45
dasz radę. Potrzebujesz tylko latarkę i drut elastyczny żeby z niego pilota do kabli zrobić ;)

morphine
01-08-11, 22:09
Gdzie znajde +12V tam przy tych bezpiecznikach w 4g ? :o

lukasz-lukasz
03-08-11, 23:59
Chłopie, jak coś grzebiesz w elektryce to chyba masz próbnik? ;) A jak nie masz to sobie zrób z żarówki 12v, masa do karoserii, wyłącz zapłon i szukaj :)