Zobacz pełną wersję : zamiana kierownicy w agnolu
Potrzebuje porady odnosnie zamiany ukladu kierowniczego w brytyjskiej wersji hondy.Czy sa jakies klopoty po takiej zamianie,czy ktos robil cos takiego u siebie!!!!
POZDRAWIAM!!!
chcesz przelozyc kierownice z prawej strony na lewą?
chcesz przelozyc kierownice z prawej strony na lewą?
a jak myslizs??? po co to pytanie ?
Czy sa jakies klopoty po takiej zamianie jak dobrze i solidnie będzie wykonane to kłopotów z zarejestrowaniem nie powinno być, a co do prowadzenia auta też nie widze przeszkód żeby cos sie działo. Jedyny kłopot i to nie mały to wszystko to przełożyć i po wymieniać :? a koszt tez pewnie do promocyjnych należeć nie będzie, ale skoro ci się to będzie opłacać to czemu nie :) pozdrawiam
taa chodzi i kierownice z lewej na prawa
:grin:
taa chodzi i kierownice z lewej na prawa
chyba z prawej na lewą :D ale to juz było :)
jinjet - moze chce zalozyc kolumne kierownicza z wersji uk do europejczyka... kto wie :)
imo temat nieoplacalny, bo trzeba praktycznie przelozyc caly frontcut.
Ten temtu już był i był również koleś który oferował wszystkie potrzebne części do tego zabiegu
tylko że z ekonomicznego punktu widzenia to bez sensu - jezli chcesz uzyskac funkcjonalnosć zwykłej hondy civic LHD.
Nie dość że oprócz silnika trzeba mieć praktycznie cały przód do środkowych słupków z wersji LHD to jeszcze jest to kupa roboty - zwłaszcza z elektryką bo nawet mając dokumentacje bywa kłopot. Im bogtsza wersja tym gorzej. Kolory kabalków lubia sie róznić w wersjach LHD i RHD. Centralny ma sterownik po drugiej stronie, ciągła w zamki klap wchodza z innej strony bo wajchy są z innej strony. Wszystkie rurki hydrauliki pedałów i serwa sa "pokrecone"
Sciana grodziowa jest inna i trzeba ją albo przespawac z LHD albo pruć i przerabiac.
Chyba że ktos całą robote (a jest gigantyczna) odwali ci za darmo. To może podliczając częsci wydzie ci na zero jakbyś kupił taka tylko że u nas i LHD od razu.
Wombat ma rację jak to się mówi >masa energii psu w d..e< ja bym sobie z tą zamianą dał spokój. Ale to jest Twoja Hania i Twoja decyzja.
W każdym razie powodzenia
a na dodatek trzeba robić wspawki bo po takiej zmanie lubi szybka przednia pękać :? fakt że anglika mozna kupić czasem za śmiesza cenke w good stanie, ale co do takiej przeróbki nie polecam, sam widzisz ile to roboty i hajsu pochłania. pozdro
JA już rozpatrzyłem sytuacje pięknego SiR z przebiegiem 80kkm serwisowanego. I to olałem. Szkoda zepsuć takiego auta przekładką. A na bank potem by ci coś z plastików skrzypiało. Jak tak pomyślisz to faktycznie trzeba wszystko z przodu zmieciać !!!!
Wystarczy wspomnieć już wspomniane Serwo i pedały. Cały układ kierowniczy. Cała elektryka. cała deska rozdzielcza. I jeszcze niewiem co.
Jak byś miał 2 cify za darmo czyli 1 europejskiego a drugiego angola. to by się opłacało :D.
Jak byś miał 2 cify za darmo czyli 1 europejskiego a drugiego angola. to by się opłacało i też nie wiem czy było by to opłacalne strata czasu a o wkładzie w robocizne to juznie wspomne. Szczerze wolałbym kupić samą bude od europejczyka i przełozyć ino silnik i jakieś tam cześci. No ale to nie ja wybieram ani sie tego nie będę podejmował :) pozdro
W pl sa juz specjalistyczne zaklady ktore zajmuja sie tylko i wylacznie przerobkami aut z uk sasiad ma taka omege po ich niemu to jest vaxual czy jakos tak przerobka zrobiona rzeczywiscie super jezdzi juz autem przez rok i zadnych problemow nie ma z elektryka itp, auto kupil w uk od banku na licytacji u nas go przerobil i tak i tak go wyszlo wsumie za calosc z przekladka kolo 20,000 za omege C MV6 z 2000r z czego sama przeklada kosztowala kolo 3,500 mysle ze sie oplaca.
tyle tylko ze taki np opel czy audi ablo inne jakies czest sa robione symetryczne - dziury w scianie grodziowej są, miejsca na kable są, pierdów pod maską przekładać nie trzeba itd. w niektórych autach jest więcej roboty, w innych mniej. w hondzie jest 'więcej'.
romcio0675
06-12-06, 20:56
witam wszystkich kubowiczów poszukuje informacji na temat mozliwosci kupienia drazka kierowniczego do civica model ma 87 silnik d14a2 moze ktoś wie czy jest produkowany jakiś zemienik bo serwis nie przewiduje wymiany tego elementu lecz całą maglownicę
Potrzebuje porady odnosnie zamiany ukladu kierowniczego w brytyjskiej wersji hondy.Czy sa jakies klopoty po takiej zamianie,czy ktos robil cos takiego u siebie!!!!
POZDRAWIAM!!!
siemka masz szczescie bo ros*******ilem swojom hanie znaczy dachowalem zdziecia jeszcze nie mam po wypadku ale bendom mam honde aerodeck 1.4l tylko na czesci jest dobra cotpyt jest dobry poduszki nie wyszczelone siedzenia som pol skuzane i chce zaniom 1500euro stoji w walbrzychu bo rozjebalem jom w polsce aha zadne czesci nie spszedaje tylko calosci narka w styczniu kupuje takie samo autko tylko silnikiem 1.8lvti i tez w kombi