Zobacz pełną wersję : Zabezpieczenie metalowych elementów zawieczenia
Czym w domowych warunkach można zabezpieczyć podwozie przed korozją?? Wahacze, osłony hamulców.... Co odpowiednio zabezpieczy?
Polecam Boll, wrzucasz autko na 2 lewarki oraz cegły i pryskasz. Ja tak w lecie robiłem, z tym że musisz uważać zeby auto ci na łeb nie spadło :)
Ja akurat mialem dostep do podnosnika wiec autko w gore i puszka bitexu i pedzel i do roboty. Wszystko co tylko mozna bylo wysmarowalem grubo i dokladnie, dobre zabezpieczenie a koszt nie duzy
Poszukaj czegos na bazie bitexu tak jak pisze Mobilek:) ja zabezpieczylem cały samochód rok temu i do dzis wszytsko super:D jak sobie przypomne nazwe preparatu to Ci napisze na PW...
a ja uwazam ze zabezpiecznie boll'a czy wurth czy jakies inne na sprezone powietrze nie trzeba sie meczyc pedzlem i wszedzie wleci no i po 15 min koniec roboty
Masz racje ze szybciej i wygodniej ale warstwa ochronna jest ciensza, smarujac pedzlem jest grubiej i solidniej mozna tam gdzie latwo sie dostac pedzlem a tak gdzie gorszy dostep sprayem i bedzie profi
nawet jesli jest ciensza to mozesz za rok zobic to samo wkoncu 2 duze puszki ze srodkiem starcza na cale auto a kosztuja tez nie za duzo
ziom do profili zamkniętych takich jak drzwi, klapa itd to fluidol w sprayu a reszta to normalnie bitex ....tak zrobiłem i jest sii:)