PDA

Zobacz pełn± wersję : B18C4 co lepiej łowice czy wałki

vandal
27-11-08, 14:08
Troszke poszukałem i sie dowiedziałem ze ciekawym modem jest wsadzenie głowicy od B16a2

ale mniej więcej w tych samych kosztach wyszły by mnie wałki sprężynki od itr i jaki¶ kolektor dolotowy

Ale co będzie miało lepszy efekt ? i sie bardziej opłaca

I czy wystarczy mi sama głowica z B16A2 bo podobno wałki i sprężynki sa lepsze w B18C4

havok
27-11-08, 19:18
Adamos85 zmieniał głowicę z b18c4 na b16a2, poczytaj w jego temacie.

adamos85
27-11-08, 20:21
jeli chcesz wlozyc sam± glowe z b16 to tylko sobie pogorszysz......
wlozenie jej ciagnie za sob± szereg operacji jakie trzeba poczynic zeby to ladnie chodzilo :D

reggi3
27-11-08, 23:04
vandal a co ci sie nie podoba w głowicy b18? bo ty jeszcze nawet tym silnikiem nie smigasz a pełno dziwnych planów snujesz i to takich z dupy wziętych.

vandal
27-11-08, 23:26
czemu uważasz ze sa z twojej pupy wzięte ? bo złe? po prostu zapytałem sie co jest lepsze nie można zadać czysto teoretycznego pytania ? bo sie domy¶lam ze mniej komplikacji było by przy zmianie walków na ITR itp niż zmiana całej głowicy interesuje mnie to jakie jest najbardziej optymalne rozwi±zanie
Reggi3
Co do tego jaki mam silnik mogę ¶migać nawet UNO 1,0 a interesuje mnie dany temat wiec chciał bym sie dowiedzieć od osob które to robiły co polecaj± wiec jak masz pisać tak to lepiej MILCZ ! :)

crxd16
28-11-08, 10:41
zmiana samej glowicy nic nie da, bo b16a2 procz lepszego kolektora dolotowego nic nie da i bedziesz mial nizsza kompresje, a obrobke glowicy to raczej pozniej, przy dalszych modach ;
a co do walkow z itr'a to juz lepiej jakies stage1 ktore tez nie wymagaja doprezania, a dadza lepsze wyniki niz te z itr'a ja podobna kasa kosztuja