Zobacz pełną wersję : cruise control
nightcrawler
18-12-05, 10:04
Sprawdzalem namiepicie na wtykach co ida do tempomatu i jest, na przycisku w desce rozdzieczej tez jest napiecie. Jednak po wlaczeniu przycisku podczas jezdy nic sie nie dzieje :( niby nie potrzebne ale chcialbym wiedziec czemu nie chodzi :roll:
ktos przerabial ten temat ?
żeby się nie okazało jak z ABSem że nie masz :D i tylko kierownica jest z przyciskami od innego egzemplarza :-)
A czy po właczeniu ustalasz mu prędkość z jaka ma jechać??
nightcrawler
18-12-05, 11:23
pod maska jest tempomat, pisze na nim cruise control - jest od niego linka co idzie w kierunku przepustnicy i kilka innych wezykow.
A czy po właczeniu ustalasz mu prędkość z jaka ma jechać??
a jak to mam zrobic
bo np jadac 90km/h po kliknieciu i odjeciu nogi z gazu powinien tyle jechac caly czas a u mnie sie nic nie dzieje :(
żeby się nie okazało jak z ABSem że nie masz i tylko kierownica jest z przyciskami od innego egzemplarza
przycisk jest pod nawiewem z lewej stronie kolo regulacj natezenia oswietlenia - kiere mam sportowa - moze to jest przyczyna ?
bo np jadac 90km/h po kliknieciu i odjeciu nogi z gazu powinien tyle jechac caly czas
To raczej Tempomat a ty mowisz o kontroli trakcji ... chyba ze sie myle :?
jak masz kier sportowa to ne masz przyciiskow do wlaczenia tego. Tym przyciskiem z deski wlaczasz tylko tempomat, a przy kierownicy sie ustawia dopiero predkosc.
[ Dodano: Nie 18 Gru, 2005 11:52 ]
civic chyba nie maja kontroli trakcji???
nightcrawler
18-12-05, 11:55
no to kolejna sprawa wyjasniona, dzieki :)
civic chyba nie maja kontroli trakcji???
byly w 7gen modele z kontrola trakcji - CIVIC VSA
no wiem ale ty masz chyba 6 czy sie myle??
nightcrawler
18-12-05, 11:58
tak mam 6gen ale mowa nie jest o kontroli trakcji tylko tempomacie "automatycznym pilocie" :lol:
bo np jadac 90km/h po kliknieciu i odjeciu nogi z gazu powinien tyle jechac caly czas
To raczej Tempomat a ty mowisz o kontroli trakcji ... chyba ze sie myle :?
mylisz się
mowa jest o cruise control
tak mam 6gen ale mowa nie jest o kontroli trakcji tylko tempomacie "automatycznym pilocie"
wiem i napisalem czemu nei dziala
dokładnie, podejrzenie było że nie masz go wcale, a zamiast tego kierownice z przyciskami, jak się okazało masz tempomat, bez właściwej kierownicy.
Chcesz go mieć, zmień na seryjną z obsługa tempomatu.
ewentualnie dorobić przyciski na desce i podpiąć pod kabelki idące do9 kierownicy :D To chyba najprostsze :D
To chyba najprostsze
Tylko będzie to strasznie niewygodne. W kierze jest to tak umieszczone, że nie absorbuje dodatkowo Twojej uwagi.
nie mówię, że wygodne, ale przy braku oryginalnej kiery na pewno najtańsze rozwiązanie przywracające funkcjonalność :D