Zobacz pełn± wersję : Ubywa plyn chlodniczy:(
Witam czy ktos moze mi napisac jaka moze byc przyczyna ze ubywa mi plyn chlodniczy.Sytuacja wyglada tak ze jak wyjezdzalem z ssg to mialem plynu pod minimum,po jakims czasie stwierdzilem ze jest za malo i dolalem do zbiorniczka wyrownawczego i znowu ubylo pod minimum.Tak dolewalem 2 razy i tak samo za kazdym razem sie dzialo ze ubywalo pod minimum i tak juz zostaje.Jak sie odkreci korek od chlodnicy to plyn jest az po gore.Wyciekow nigdzie nie widac.Znowu z olejem jezdze na 5w50 valvoline i po przejechaniu 9 tys km nic mi nie ubylo a jezdze czesto na vtec(silnik b18c4) i to tez takie dziwne.Co sie dzieje????Ktos wie to z gory dziekuje za odpisanie.
Standardowo.Używajcie ludziska szukajki.Wszystko jest na forum.Na dole masz link do tematów w , których możesz uzyskać cennych dla Ciebie informacji. :D
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/search.php?searchid=348641
Moze pompa wody do wymiany...?
Tylko mi chodzi o to ze czemu ubyje troszke a pozniej zostaje pod minimum i tak zostaje???
DamianPietras
27-11-08, 21:08
korek przepuszcza wieksze ci¶nienie ?
Oprocz tego ze plyn gdzies wyparowal to mi skakala temperatura silnika.Wyminilem termostat i okazalo sie ze stary byl walniety.Teraz szybko mi sie grzeje i trzyma temperature i co dziwne plynu juz tez nie ubywa :)