PDA

Zobacz pełną wersję : alarm ze zdalnym odpalaniem??-ma ktoś ?

demonobiker
26-11-08, 15:19
witam, zainteresował mnie dzisiaj oto taki alarm :
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=477199084&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

czy ktoś wie jak podłączyć zdalne odpalanie w takim cudzie??jeszcze go nie mam ale zastanawiam się nad zakupem ale w serwisie powiedzieli 400zl za montaż i się przeraziłem...czy to jest naprawdę tak ciężki temat do ogarnięcia samemu??

wojtek csw
26-11-08, 16:05
kolega robil takie cos ale co i jak dowiem sie za pare dni

olszes
26-11-08, 20:08
ja meczyłem sie z tym 2 dni (to był mój pierwszy alarm jaki montowałem)... jak masz immo to musisz jeszcze baypass dokupic bo inaczej jak bedziesz chciał odpalic to bedziesz musial kluczyk w stacyjce zostawic...:)

Zdzisio.pl
26-11-08, 21:27
fajny bajer :D ale z kabelkami to trzeba sie pobawić przy tym ciupke... ;) natomiast efekt musi być kozacki kiedy podchodzisz do auta i silnik sam startuje, zapalają się światła, jeszcze tylko żeby drzwi się same otworzyły i byłby prawie jak samochód batmana :D hehe

ps. pamiętaj żeby nie zostawiać na biegu... :p

demonobiker
26-11-08, 21:29
immo nie mam wiec nie powinno być hcyba zbytniego problemu??a jak to się sprawuje??

ja meczyłem sie z tym 2 dni (to był mój pierwszy alarm jaki montowałem)... jak masz immo to musisz jeszcze baypass dokupic bo inaczej jak bedziesz chciał odpalic to bedziesz musial kluczyk w stacyjce zostawic...kolego a z czym jest największy problem??

Cubus
27-11-08, 00:04
A że tak zapytam, po co Ci to zdalne odpalanie?!

olszes
27-11-08, 02:13
immo nie mam wiec nie powinno być hcyba zbytniego problemu??a jak to się sprawuje??

kolego a z czym jest największy problem??

u mnie największy problem to był taki, że nie miałem wogóle pojęcia o tym :)
po2: zabawa jest jak masz stary alarm seryjny w którym kazdy kabelek ma ten sam czarny kolor...
także bez manuala i latania od autka do kompa i szperania po necie sie nie obeszło ;)
sprawowac sie sprawuje tylko jak zle sobie ustawisz to ci bedzie palił co 10 min

demonobiker
27-11-08, 20:09
Panowie a może ktoś poleci alarmik jak w linku na początku ??chyba że ten co wybrałem jest ok i nic więcej ine potrzeba..dodam iż cena gra dużą rolę i nie chcę wiecej raczej wydawać...

A że tak zapytam, po co Ci to zdalne odpalanie?!
w sumie to dlatego iż kiedyś widziałem patencik w dodge'u jednym i mi się to okropnie spodobało no i jeżdżąć z dwójką małych dzieciaków w zimę nie muszę czekać aż nagrzeje się autko a tak jedząc śniadanie mogę spokojnie go odpalić na p.10min i jechać już w cieplutkim autku... :) a dzieci i żona to docenią napewno...

marcov
27-11-08, 21:42
Sasiad tez jesli zostawisz auto na biegu :P