Zobacz pełną wersję : bilstein, kayaba, co jeszcze do obnizenia -40mm
jak w temacie.co jeszcze w normalnych pieniadzach.chodzi o o amor do mojej polowki poniewaz obecne sa juz niebezpieczne(od nowosci na aucie przez 134 tys po polskich drogach) wiec potrzebuje kupic nowe, ale z mysla o tym ze na wiosne jedziemy troszke w dol.
bilstein b4 odpada bo pewnie to dobrze wspolpracowac niebedzie, a szkoda bo jest smiesznie tani.b6 znow jest drogawa(360zl sztuka).co z kayaby polecacie ewentualnie z innych producentow(kw?)
EDIT
aha, niepisac ze wam smiga seria amor + sprezyna obnizajaca bo tak napewno niezrobie
pzdr
b4 to seria, b6 to twardszy do seryjnej sprezyny, wiec tylko b8
ale zakladajac do tego jeszcze springi, to moze jednak jakis zestaw koni lepiej by wychodzil
koni drogawe.b4 wiem ze to zamiennik.akle b6 podobno niezle sie sprawuje do springow -30.
hcc juz chyba kawal czasu jezdzil na zestawie b6+jakas tam nizsza sprezyna
kupuj b6,jeśli wogóle padnie to chociaż zregenerujesz. Sam kupuje na wiosnę, drogawo ale nie będę 2 razy kupował. To że dobrze chodzą do -30 to pierwsze słyszę, dlaczego przy -40 miały już by się wysrać?
a do -70,80 co polecacie?
kupuj b6,jeśli wogóle padnie to chociaż zregenerujesz. Sam kupuje na wiosnę, drogawo ale nie będę 2 razy kupował. To że dobrze chodzą do -30 to pierwsze słyszę, dlaczego przy -40 miały już by się wysrać?
tak szlyszalem ze do -30 sa ok:)
mialem b8 w civicu i byly troche za twarde wiec z bilsteina rozwazam tylko b6.wlasnie kurcze drogawe sa, bo sztuka kosztuje 360zyla :/
nie wiem czy bede regenrowal bo przez 3 lata sie chyba niepopsuja ;)
a gwintu tss za 860zl nie chce kupowac mimo ze na vwzone.pl bardzo duzo osob kupilo i sa bardzo zadowoleni
witam,
jezdze obecnie w 6genie na b6+eibach pro kit.i zlego slowa nie powiem. co do przebiegu to zrobilem ok 20K i tuleje gum-met sie sypia. takze obecnie zmieniajac amory zadalbym sobie pytanie czy nielepiej odrazu z tulejami ES. poniewaz jestem pewien ze stan tulej byl ok a teraz juz jest troche dalej od ok.... robi sie coraz bardziej oftop wiec koncze, ogolnie polecam zestaw, kompromis pomiedzy komfortem (sic! kazdy to inaczej czuje) a przyczepnoscia (i wygladem). jak jakies pytania wal na PW.
pozdrawiam
a gwintu tss za 860zl nie chce kupowac
i bardzo dobrze:) Mieć tani gwint tylko po to żeby się nim chwalić to bezsens. A B8 fakt, w mieście to już hardcore.
takze obecnie zmieniajac amory zadalbym sobie pytanie czy nielepiej odrazu z tulejami ES.
Zadaj sobie pytanie czy będzie Ci się chciało co rusz smarować żeby nie trzeszczał. Nie wiem czy wiesz ale ES tez się zużywają - wycierają się od zanieczyszczeń. IMHO montaż ES nie ma najmniejszego sensu albo OEM silentbloki albo uniball'e
bulszit z tym b6 do krotkich sprezyn. tylko b8.
Kayaba Ultra-SR jeszcze się nadaje, tylko ciężko to dostać w PL.
Zadaj sobie pytanie czy będzie Ci się chciało co rusz smarować żeby nie trzeszczał. Nie wiem czy wiesz ale ES tez się zużywają - wycierają się od zanieczyszczeń. IMHO montaż ES nie ma najmniejszego sensu albo OEM silentbloki albo uniball'e
uniball'e? jakie są ceny takich zabawek?
co do smarowania to sie zgadzam z małym ale. (ale wielu użytwkoików forum używa i pewnie smaruje :D) ;)
hcc juz chyba kawal czasu jezdzil na zestawie b6+jakas tam nizsza sprezyna
to było B6 przerabiane na B8
b6 jest twardsze jak pisalem, ale dlugosc jest jak w B4
przod b6 2 szt -900zl
tyl b6 2 szyt 600zl (w mts)
kurcze nie starczy mi hajsu na wymiane wszystkich :/
moze wlasnie z koni cos poszukam.a te zestawy 1110 (byly chyba takie, te bez regulacji) jak to sie sprawuje, kto ma cos takiego?
jak nie starczy na wszystkie to kup 3 narazie, albo prawy przód i lewy tył ;)
no stary takie sa ceny. moze trzeba bylo auto inne kupic. Jak cos sie chce miec to trzeba niestety zainwestowac.
a sprezyny obnizajace juz masz, czy jeszcze trzeba to doliczyc do całości ?
no i nie licz tych B6 bo to bezsens jest je zakladac do -40mm
a jakie sa ceny zestawów koni, dowiadywales sie ? daj dla porównania
koni jeszcze niesprawdzalem.springi tez musze doliczyc bo niemam.mam zawias koni regulowane plus springi jeszcze z fabiszona ale niepasuja :/ dopiero od tego modelu 9n(tego nastepnego)
szczerze to przeszlo mi przez glowe kupic opki co dwa tylne bo najbardziej tyl mam zajechany.na torowisku strach jechac ;)
dobra a kto ma pojecie o zawiasie FK?jakies opinie wlasne, znajomych itp, bo na tych forach vw(bodajze na 4 szukalem) malo co wyczytalem.
koni niestety nierobi 1110 do 6n2 wiec odpada :/
zostaje sie bisltein poki co no i chce cos na temat tego FK wiedziec.dodam ze rajdowo niejezdze, po prostu ma byc bezpiecznie przy obnizeniu, auto ma normalnie amortyzowaca nie skakac jak pilka.
no i jeszcze o weiteca pytalem(ultra gt) kosztuje 1600zl ale jak juz mialbym celowac w taka cene to wole bilsteina
cos na temat ultra gt?
do polo to jeszcze KW moze podejść
ale kw chyba niewyjdzie tamniej niz bilstein
[QUOTE=alexik;537751]uniball'e? jakie są ceny takich zabawek?
WItam,
dzieki za pomoc w temacie pytania, moze ktos moglby cos powiedziec bo szukalem po góglach i niewiele jest...
jakie sa ceny takich zabawek? sprawdza to sie? i w ogole moze ktos z Was na takim czyms jezdzi?
pozdo
uniballe na ulice, czy do wyscigowki na tor?
na ulicę uniballe się nie nadają, poza tym ich trwałość jest mniejsza niż gumowych
To nie lepiej całego kita Koni 1110? spr + amr za okolo 1100-1200zł
do mojego polo nie ma 1110 niestety.a taki zestaw przygarnalbym najchetniej
Panowie a co sądzicie o tańszych rozwiązaniach typu Jamex, MTS itp ?
Panowie a co sądzicie o tańszych rozwiązaniach typu Jamex, MTS itp ?
Wypadałoby się przywitać w odpowiednim temacie najpierw :o Co do MTSów sam się przymierzam cały zestaw gwintów , ale czy dobry wybór , hmm nie wiem sam, różne opinie są o tej firmie
niestety koni 1110 nie jest produkowane juz . Kiedys mozna było je dostac za 1100pln -za tyle kupiłem podczas zakupów grupowych. Niestety teraz cena takiego zestawu siega nawet 1500pln i tez ciezko dostac .
http://www.koni.com/254+M52087573ab0.html
a od polowki 2 nie podejda???
a od polowki 2 nie podejda???
jaka to polowka 2?
spojrz na date tematu ;)
od prawie roku smigam na calym zestawie weitec ultra gt i jestem bardzo zadowolony.obecna cena zestawu okolo 1800zl, ale uwazam ze warto
daniel 18sw
06-12-09, 14:27
a może H&R?
a może H&R?
A może by tak spojrzeć, że temat ma rok i pewnie dawno zawieszenie jest kupione ?
Panowie, nie chcę zakładać nowego tematu.
Jak się sprawują amortyzatory z zestawu Koni STR.T ? Twarde, miękkie ? Dadzą radę przy -50/-60 ?
Jak się ma ich ustawienie fabryczne do tych z zestawu 1130 ? Najmiększe, pośrednie czy może max twardo ?