Zobacz pełną wersję : problem z naba i kierą z cifie 6g
Zakupilem sobie nowa kiere bez poduchy i do tego nabę. Naba pasuje i wszystkobyloby fajnie gdyby nie klakson. Naba od spodu ma miedziany pierscien do ktorego powinna sie stykac metalowa blaszka od klaksonu. U mnie w kierze jest jakas zamknieta plastykowa czesc z wtyczka od klaksonu i kablami. Nie ma zadnego slizgu zeby zamontowac nabe musze to cos zdjac a pod tym dalej nic nie ma. Ktos doradzi?
Drugi problem to poducha. Po odlaczeniu zostaje mi wtyczka w ktora wchodza dwa kable. Czy jak je zmostkuje to kontrolka srs zgasnie? Czy ma to wplyw na poduche pasazera?
Pozdrawiam
Cześć
Miałem ten samem problem w moim civie, nie miałem zielonego pojęcia co z tym zrobić więc zrezygnowałem z tej kiery i teraz leży w domu kilka złotych wywalonych niepotrzebnie i został mi jeden problem teraz kontrolka srs świeci cały czas i nie mam klaksonu. Jakie może być inne rozwiązanie problemu to nie mam zielonego pojęcia.
Szczerze mówiąc ogólnie po założeniu nowej kiery nie wyglądała ona zbyt fajnie pomijając fakt tych wystających kabli to doszła do tego ta naba która nie zakrywa dziury za kierownicą skąd te kabelki wystają itd.
Musi byc jakis sposob na zamontowanie tego wszystkiego. U mnie naba ladnie pasuje tylko co zrobic z tymi kablami... Bez kitu jak nie znajde rozwiazania ti wyglada na to ze bede musial sie przyzwyczaic do seryjnej kierownicy...
Mam ten sam problem ale znalazłem coś takiego http://importnut.net/civicsteeringswap.htm jest to 5gen ale może być podobnie w 6 gen pozdro