Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : d15b7, coupe 1.5 94rok, pytanie o pasek rozrządu

weletek
16-12-05, 21:03
witam szanownych kolegow, mam pytanie zakupiłem pasek rozrządu do mojego bolida, tylko kurcze nie bardzo juz moge sie w tym połapać, i nie wiem czy dobry kupiłem, jego oznaczenie to: Gates 5232XS( 76106x24HSN ), czy to dobry pasek jest do tego silnika?
pozdrawiam

szklanka82
17-12-05, 09:09
pasek jest dobry (106 zebow) smialo zakladaj

Virus1982
18-08-06, 10:46
Szukałem i nie znalazłem, a jako że przedmówca ma ten sam model podłączyłem się tutaj. Planuję wymienić rozrząd czyli pasek i napinacze. W związku z tym pytania. Jakiej firmy najlepiej kupić te części? Jaka jest ich przybliżona cena? Chcę to wymienić sam bo na ASO mnie nie stać więc może ktoś da jakieś wskazówki jak to ustawiać, żeby było dobrze.

Rikoo
18-08-06, 10:48
jak uzyjecie opcji szukaj to bedziesz wiedzial wszystko

Lcfr
18-08-06, 12:53
pasek jest dobry (106 zebow) smialo zakladaj

prawde rzecze ten gej :razz:
można smiało zakładac...
a rozmiar to 106 zębów a szerokosc 24mm

Szukałem i nie znalazłem, a jako że przedmówca ma ten sam model podłączyłem się tutaj. Planuję wymienić rozrząd czyli pasek i napinacze. W związku z tym pytania. Jakiej firmy najlepiej kupić te części? Jaka jest ich przybliżona cena? Chcę to wymienić sam bo na ASO mnie nie stać więc może ktoś da jakieś wskazówki jak to
ustawiać, żeby było dobrze.

jako że ostatnio wymieniałem to siłą rozpędu napiszę, że wiekszosc poleca:
pasek rozrządu: Mitschuboschi/Gates
rolka rorządu: KOYO/GMB

ceny... np. tutaj:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=13151&start=80

Wallia
20-08-06, 09:55
Pasek pasuje. W sumie kupiłeś najlepszy jaki można z napinaczem NSK daje ci fabryczny zestaw rozrządu.

Virus1982
15-09-06, 10:52
Sprzedawca w Auto-Japan oferuje mi pasek rozrządu Surmi lub Bonda, Mitsuboshi też ma, ale mówi że wcale nie jest lepszy od tamtych dwóch. Wiem że większość z Was uważa Mistsuboshi za dobry wybór, w porównaniu np. z Gates'em. Ale o Surmi czy Bonda nic nie znalazłem. Sprzedawca wydaje się uczciwy, ale oczywiście może się mylić i dlatego pytam. Co Wy na to? Różnica kilku czy kilkunastu złotych nie robi różnicy, chcę po prostu kupić najlepszy pasek rozrządu.

szklanka82
15-09-06, 10:56
prwade mowiac nie slyszalem o paskach Surmi lub Bonda :roll: w swoim d15b7 mam gatesa i nie zawiodlem sie jeszcze..... wybór nalezy do Ciebie

Wallia
15-09-06, 11:22
Pasek Gates i napinacz NSK. Lepiej się nie da.

LIO
15-09-06, 12:06
Pasek Gates i napinacz NSK. Lepiej się nie da.

Oj da sie. Na oryginale bedzie z pewnoscia lepiej. :!:
Pasek Mitsuboshi, albo Unitta
rolka Koyo, albo Nippon