PDA

Zobacz pełną wersję : oparcia foteli; drzwi pasażera; lekkie poszarpywanie..

tekpan
24-11-08, 08:59
witam

moje auto to: CIVIC 1,5 VTEC-E 96' 5D

mam 3 pytania

1. czy da sie jakos zmienić kąt regulacji oparcia foteli przednich? przy ustawieniu na maxa do przodu są i tak w pozycji lekko leżącej.. jest to niewygodne.. a może coś jest nie tak ?

2. przy otwieraniu z centalnego wszystkie drzwi sie otwieraja oprocz przednich pasażera i trzeba albo otwierać od środka albo kluczem. Z tego co mi mowili w serwisie to trzeba wymieniać caly mechanizm, nie mialem narazie czasu zeby to sprawdzic ale czy nie da sie wymienic samego silownika? mowili cos ze jest polaczone na stale....

3. przy jezdzie ze stala predkoscia czuć czasami lekkie szarpniecia...szczegolnie wyczywalne na biegu 3 i 4 przy obrotach 2,5 - 4tys. co to moze byc ?

dzieki za odp.
pozdr.

b.negative
24-11-08, 14:37
2 - chyba dość częsta usterka w 5D - ja wymieniłem cały mechanizm otwierający drzwi pasażera - koszt ok. 60-80zł za używany siłownik.

Oktawian86
24-11-08, 20:00
Używka mechanizm tak jak już kolega napisał to chyba najtańsze i najlepsze roawiązanie, chociaż nie masz gwarancji że się ponownie nie spryczy.... Co do regulacji to chyba masz coś nie tak, jak ja sobie postawie pion na maxa to mogę polizać przednią szybę:D pozdro

zoy
24-11-08, 20:26
3. sonda lamba, niestety do wymiany. Jak nie wierzysz odlacz sonde z wtyczki i przejedz 10 km, okarze sie ze wszystko jest OK. Niestety piecio zylowa sonda lambda do D15Z3 tania nie jest od 450 do 750 w ASO.

BolzZ
26-11-08, 09:48
Z tyk mało pionowym oparciem to i ja mam problem, tym bardziej że nie ma regulacji kierownicy wzdłuż.

luk137
26-11-08, 17:40
3. sonda lamba, niestety do wymiany. Jak nie wierzysz odlacz sonde z wtyczki i przejedz 10 km, okarze sie ze wszystko jest OK. Niestety piecio zylowa sonda lambda do D15Z3 tania nie jest od 450 do 750 w ASO.

Witam . Nie koniecznie to sonda . Ja mam nową NGK i czasami też szarpie chociaż na starej było to mocniejsze i częstsze .
Proponuje zacząć od regulacji zaworów i wymiany filtrów , świec i przewodów wysokiego napięcia . A dopiero później brać się za sondę bo jak kolega napisał tania nie jest .