PDA

Zobacz pełną wersję : Problem D15b2

kzysiek_23-85
23-11-08, 20:25
WITAM WSZYSTKICH OD NIEDAWNA JESTEM POSIADACZEM PIEKNEJ HANI DWA TYG.TEMU BYLY WNIEJ REGULOWANE ZAWORKI I MAM MAŁY PROBLEM A KONKRETNIE DZIWNE TYKANIE OD STRONY KOLEKTORA SSĄCEGO NAPOCZĄTKU MYSLALEM ZE KOLES ZLE WYREGULOWAL ZAWORY LECZ GDY PRZYSTAWIAM UCHO DO POKRYWY ZAWOROW TO SLYCHAC JAK PRACUJA ALE NIE STUKAJA.A JAK SLUCHAM OD STRONY KOLEKORA SSACEGO TO WŁASNIE TAM SLYCHAC LEKKIE TYKANIE. CO TO MOZE BYC???????????????????:confused: CZEKAM NA FACHOWE PORADY Z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI

mozes
23-11-08, 20:59
Wtryskiwacze tykają to raczej normalne
pozdr

piotrlyszcz
23-11-08, 21:18
Wtryskiwacze tykają to raczej normalne
pozdr
dokładnie

kzysiek_23-85
23-11-08, 22:08
Dzieki Chlopaki Za Wypowiedz Ale Jak Sie Tam Nachyle To Calkiem Calkiem To Słychac Podobnie Jak Stukanie Zaworu Ale To Nie Zawory Wiec Czy To Napewno Wtryski Moga Tak Robic???????????

mozes
24-11-08, 17:54
wierz mi że mogą, był kiedyś post na ten temat

kzysiek_23-85
25-11-08, 20:08
Aha Ok Dzieki Za Wypowiedzi.ale Mam Jeszcze Jadno Male Pytanko Ostatnio Wymienialem Rozrzad(pasek,napinacz)potej Wymianie Dziwnie Chuczy W Okolicy Pokrywy Rozrzadu Takie Echo Jak Schodzi Z Obrotow I Jak Normalnie Sobi Chodzi Poprostu Bardziej Go Slychac.wczym Moze Tkwic Problem??????moze Ta Pokrywa Jest Zle Przykrecona?

coupe 15
26-11-08, 08:15
witam
raczej nie jest to pokrywa tylko wg. mnie ktoś zbyt mocno naciągna pasek rozrzadu i chuczą sobie rolki i napinacz (bo na łożyska działa za duża siła ) sprawdź czy pasek nie jest za mocno naciągnięty ewentualnie podjedź do jakiegoś speca niech to sprawdzą jeszcze raz
POWODZONKA :p

karpik85
26-11-08, 10:07
albo kupiłeś ujową rolkę i szumi, albo nie wymieniłeś pompy wody i się wysypała pod wpływem naciągu nowego paska, albo poprostu za bardzo pasek Ci mechanior naciągnął.

spuky4
27-11-08, 20:58
Miałem podobnie w swojej Hani, po wymianie rozrządu coś huczało ale mechanik powiedział że pasek ociera o obudowę i jak się trochę plastik przetrze to przestanie, jak można się domyśleć nie przestało, ściągnąłem górną osłonę paska i co się okazało - brak jakiegokolwiek luzu na pasku! Źle naciągnięty pasek rozwalił pompę wody oraz napinacz, pasek był tak naciągnięty że napisów już nie było, a zęby były ponadrywane. Rozrząd do ponownej wymiany.

karpik85
27-11-08, 23:23
mechanik powiedział że pasek ociera o obudowę i jak się trochę plastik przetrze to przestanie

To przec*uj z tego mechanika, co za idiota :eek:

KroSmaN
28-11-08, 02:58
U mnie tez tak było. Wymieniłem pasek i się dziwny odgłos pojawił, jak odkręciłem i dokręciłem rolkę wszystko wróciło do normy... Nie radze z tym zwlekać bo może pójść w najlepszym wypadku pompa, a dalej pasek i wielkie łubudubu... :/

kzysiek_23-85
28-11-08, 20:25
to niedobrze czyli musze poluznic pasek,to jutro wizyta u mechaniora:(

a tak wogule niewymienialem pompy bo byla w dobrym stanie i bez wycieków czy to bardzo zle ze niewymienilem jej????????????///

karpik85
29-11-08, 14:23
pompe wymienia się nawet jak nie cieknie przy drugiej wymianie paska, czyli przy ok 200 tysiącach kilometrów bo taki ma ona przebieg. U mnie poprzedni właściciel nie wymienił przy 190 i mnie sama sie wysypała przy 208 tysiącach.

kzysiek_23-85
04-12-08, 15:42
powie mi ktos jeszcze jak sciagnac dolna oslone rozrzadu w d15b2???lub jakas fajna stronke z dokladnym opisem

mozes
04-12-08, 18:13
powie mi ktos jeszcze jak sciagnac dolna oslone rozrzadu w d15b2???lub jakas fajna stronke z dokladnym opisem
musisz zdjąć koło pasowe i jest ona przykręcona na 2 śruby
pozdr