Zobacz pełną wersję : Wycieraczki aerodynamiczne MOTGUM
Witam. Mam zamiar kupic sobie wycieraczki areodynamiczne. Czy ktos moze posiada takowe firmy Motgum i moglby cos powiedziec na ich temat?
takibartek
23-11-08, 13:02
Mam, kupiłem z miesiąc temu. Na razie OK, nie piszczą, nie skaczą. Ale na początku to wszystkie są OK :) Ich główną zaletą jest niska cena na pewno i możliwość wymiany samych gumek.
Cześć,
Ja mam już drugi komplet. Na poprzednim jezdziłem od wiosny do jesieni i było OK. Oczywiście zmieniłem bo już zaczynały "puszczać" a ja lubię czyste szyby. Za tą cenę naprawdę warto IMHO. Wcześniej używałem Valeo Silencio za 2x więcej kasy - Motgumy są lepsze.
Ale mowisz o silencio xtrm?
Ale mowisz o silencio xtrm?
Nie XTRM... zwykle Valeo Silencio. XTRM nie probowalem - za ich cene wole kupic kilka kompletow Motgum-u.
Pozdro
Dlatego pytam bo mi nie chodzi o zwykle wycieraczki tylko te areodynamiczne te nowe nie te stare metalowe TAKIE (http://allegro.pl/item486430128_wycieraczki_plaskie_golf_iii_mazda_s eat_nissan.html) dokladnie
kupilem podrobki za 20zl i tez jestem zadowolony. zadnych smog...
wiec te oryginaly za 100czy wiecej zlotych to sobie daruje.
poprzednie podroby wytrzymaly mi 2 zimy i lato, teraz kupilem nowe podrobki.
20 zł szt? Bo te motgumy kosztuja ok 47 zl za 2. Ta 45 cm ok 22 zl i 51 ok 25 zl (o motgumach oczywiscie mowie) ale sa tez jakies wloskie xtreme czy jakos tak sie nazywaja i dlatego nie wiem ktore. Roznica w cenie z tego co pamietam niewielka
Dlatego pytam bo mi nie chodzi o zwykle wycieraczki tylko te areodynamiczne te nowe nie te stare metalowe TAKIE (http://allegro.pl/item486430128_wycieraczki_plaskie_golf_iii_mazda_s eat_nissan.html) dokladnie
Właśnie takich używam, aerodynamicznych - potrafię czytać temat wątku :-)
Podałem tylko że w porównaniu do Valeo Silencio (nie xtrm) nie widze roznicy - a te valeo byly ze dwa razy drozsze, co moze swiadczyc o dobrej jakosci motgumow (albo za wysokiej cenie valeo).
Sama "aerodynamika", czyli budowa tych wycieraczek daje chyba tylko +50 lansu i +2 respa, nic wiecej.
Moze troche namieszalem, ale podsumowujac - uzywam Motgumow "aero" i moge je polecic, za taka cene sa OK.
Jak poszukasz w sklepach to komplet kupisz ponizej 40pln, (19pln +17pln bodajze).
Pozdro
No to sie nie zrozumielismy przez te valeo silencio :) No nie wiem ja patrzylem w auchanie i na allegro to taka sama cena ok 47 zl tylko ze na allegro + wysylka. A jesli chodzi o silencio i te motgumy to cena prawie taka sama. Wlasnie z poczaku mialem kupic te silencio a teraz zastanawiam sie nad tymi motgumami. Ale chyba je kupie 47 zl nie majatek :)
ja kupowalem od tego kolesia (http://allegro.pl/item486337815_najlepsze_wycieraczki_aero_plaskie_4 50_najtaniej.html):
qba1983 kupiles 45cm i 50 czy 53 cm? Czy te podroby aero mozna pozniej ewentualnie skrocic?
z tego co pamietam to 51. skrocic raczej bedzie ciezko. ale da sie przesunac mocowanie(z tym ze nie polecam bo mi po takim zabiegu gorzej zbierala)
Osobiście mam taką wycieraczkę od strony kierowcy (od pasażera jest też płaska ale noname). W mieście ok, poza nim też, aczkolwiek na autostradzie powyżej 120km/h nie chce już zbierać na dole co trochę irytuje. Ogólnie 4+
Ja kupiłem wycieraczki w Makro. 53cm po stronie kierowcy - 11,49 zł i 45cm po stronie pasażera - 8,59 zł. Bardzo dobrze scierają.