Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : autoamatyczny wlacznik swiatel

henio81
21-11-08, 16:07
interesuje mnie podlaczenie takiego wlacznika http://www.milimus.pl/product_info.php?products_id=44&osCsid=e121cf7809424df43a6d262766f1ed5a , nie potrafie tego wykonac mam honde civic 3d 2000r.Dziekuje i prosze o pomoc.

skolopendra
21-11-08, 16:22
nie potrafie tego wykonac mam honde

najbliższy elektryk zamontuje to bez problemu

henio81
21-11-08, 16:42
dzieki to wiem ale chcialbym sam tylo potrzebuje odrobine pomocy bo wiem ze jestem blisko.

diablo18423
21-11-08, 20:46
dowiedz się jakie ma możliwości ten włącznik. Nie wiem ja ma honda sterowane światła ale często zdarza się ze postój jest + a mijania masą albo odwrotnie lub jeszcze inaczej. dużo jest takich włączników co sterują tylko + i możesz go do hondy nie podłączyć. ja takie włączniki montuje co dzień i powiem ze taki dobry włącznik to ok 100zł kosztuje. a na dodatek jest to włącznik na napięcie powyżej 13.4V a często się zdarza ze jak włączysz światła i inne odbiorniki to ładowanie może na chwile spaść poniżej tej granicy i światła zamiast świecić będą mrugać

henio81
26-11-08, 12:59
diablo bylbym wdzieczny gdybys mi pomogl bo walcze z tym tematem pare miesiecy i nic :(...niby wszystko dobrze podlaczylem a nie dziala, swiatla sie nie zalaczaja. Napiecie jest dobre bo ponad 17 v wiec teoretycznie AWS powinien wlaczyc swiatla.Kable do ktorych sie podpiolem to wychodzace z orginalnego wlacznika swiatel w hondzie.Tylko teraz slyszalem ze w japoncach wlacza sie wszystko minusem i moze tu cos zrobilem zle.Ja dalem minus(uziemienie) odzielnie.A plus(12V) podlaczylem pod stacyjke.Powinno byc dobrze a nie jest.Pomocy.

Haji
28-11-08, 14:05
Z mojego doświadczenia, to w Accordzie IV generacji taki włącznik trochę namieszał. Wiem, bo do mnie go przywieźli do naprawy. Pomogło wyrzucenie badziewia. Myślę, że można by skombinować układ, który załączałby przekaźnik po otrzymaniu napięcia powyżej 13,5V, tylko należałoby go podpiąć pod kable od włącznika świateł, tzn, podwójny przekaźnik, który by zwierał przewody od pozycyjnych i od mijania. Takie obejście wyłącznika świateł przy kierownicy. Wtedy masz dwa równoległe wyłączniki, które nie robią sobie kuku. Może komuś się będzie chciało to robić, ja nie mam teraz czasu.

Poprawcie mnie, jeżeli się mylę.

diablo18423
28-11-08, 17:59
najlepiej znaleźć włącznik który nie jest na napięcie. Ja montuje włączniki które podłącza się pod kontrolkę ładowania i nawet ładowanie 10V uruchomi światła więc z tym nie ma problemu a co do świateł. To Zrób tak weź kontrolkę i zacznij się wpinać w piny od kostki do włącznika ja włożysz kontrole w pin i nic nie będzie to wtedy włączasz postój i jak zaświeci to jest starowane plusem i tak samo mijania a jak włożysz w pin kontrolkę i świeci i po włączenie świateł gaśnie to jest sterowane plusem . aha postój i mijania są na innych przewodach

henio81
29-11-08, 11:41
znalzlem te przewody...gdy zapalam swiatla to i kontrolka sie zapala gdy swiatla wylaczam to kontrolka gasnie, polaczylem je z wlacznikiem i nic nie zapala mi swiatel przy starcie auta...