Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : POMOCY nierówne obroty

kuki500
15-12-05, 10:50
mam problem ze swoim civicem 1.3 93r. mam nie rowne obroty silnika przy skrecie np w lewo gasnie mi samochod przy gwałtowniejszym hamowaniu tez przygasa podkrecilem na wieksze obroty wyregulowalem gaz filtr gazu wymienilem dalej tak samo sie dzieje na gazie a na benzynie jest dobrze co to moze byc

EDIT by ppm702
poprawiłem temat watku "nie równe" na "nierówne" :)

wieshaq
15-12-05, 10:59
miedziane pokretlo na parowniku. wykrec o pol obrotu. to wzbogaci mieszanke na niskich podczas wciskania hamulca i skretu bo to obciaza ci silnik

[ Dodano: Czw 15 Gru, 2005 ]
moze sie zdarzyc ze juz masz za bogata i efekt bedzie odwrotny. wtedy analogicznie trzeba bedzie zakrecic pol obrotu..

ale pierwsza opcja jest bardziej prawdopodobna

LemonR
15-12-05, 11:47
Mogą też być wyrobione membranki w parowniku. Nie przerabiałem tego ale słyszałem, że to też może być przyczyną gaśnięcia właśnie przy skręcie w lewo. Miałem kiedyś taki problem w Uno ale akurat u mnie wystarczyło zrobić to co napisał wieshaq
pozdr
LemonR

ppm702
15-12-05, 14:11
czy parownik masz zamontowany wzdłużnie, czy poprzecznie :?: Jeśli poprzecznie, to przyczyna może leżeć w zużytych membranach (szczególnie, jak ktoś za wcześnie przełączał na LPG), ale sprawdź najpierw metodę wieshaq'a

kuki500
15-12-05, 22:57
wzdluznie mam zamontowany