Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : montaż przełączników przy kierownicy

busker
20-11-08, 21:03
witam. W mojej hondzie 5D UK '97 zepsuł się przełączik przy kierownicy. A mianowicie nie mogę włączyć długich świateł (zablokowała się dźwignia i nie można jej ruszyć w przód i w tył). Stwierdziłem że raczej się tego nie naprawi więc zamówiłem z allego (100zł oczywiście używany). Czy jest tu jakaś osoba, która bawiła się demontażem kierownicy i wymianą owych przełączników???? Chodzi mi czynności z poduszka powietrzną. Wyczytałem opienie że trzeba rozłączyć akumulator, inni pisali ze rozłączyć wtyczki wystarczy. Jaka jest prawda??? Czy napotkam na problemy z montażem przełączników po demontażu kierownicy??? Z góry dzieki

straznik
20-11-08, 21:08
rozepnij oslone kolumny, odkrec srubki od manetki, tam bedzie takie plastikowe kolko ktore trzeba wcisnac i wyjdzie sama manetka (oczywiscie odepnij kostke) nie trzeba sciagac kierownicy.

czara
18-10-10, 15:28
Troszkę odkopiemy temacik ale mam identyczny problem. Chodzi mi dokładnie o info co trzeba wcisnąć żeby wyszła sama manetka. Nie za bardzo mi leży ściąganie całej kiery a wiem ze da sie wyjąć sam przekaźnik od świateł. Mam rozkręcona kolumnę kierownicy i siłuje sie z tym przekaźnikiem juz jakiś czas i nawet nie drgnie a nie chciał bym go uszkodzić hehe Ma ktoś może jakiś schemacik albo fotke co tam trzeba tam wcisnąć/podważyć żeby wyskoczył ten nieszczęsny przekaźnik? :D