Zobacz pełną wersję : D14A4 - prędkość maxymalna
Witam!
Ciekawi mnie ile wyciągają wasze D14A4. Bo moja sie zbiera do 160 km/h bez problemu, a dalej to juz bardzo ciezko. Raz na autostradzie udało mi się dobić do 180 km/h ale to naprawde z wielkimi trudnościami. Zastanawia mnie czy to nie za cienko jak na ten silnik.
Z góry dzieki za odpowiedzi. Pozdro. :)
kolego, sugeruję Ci trzymanie się regulaminu i powitanie w dziale do tego przeznaczonym :) Dodatkowo temat o prędkości max nic nie wniesie... Dużo zależy od opon i ich rozmiaru, nawierzchni wiatru i innych czynników. Rozumiem, że myślisz o prędkości licznikowej :?: Weź pod uwagę, że liczniki potrafią przeklamywać...
Uprzedzam lojalnie, że jak znam życie zacznie się tu spam niemiłosierny i wówczas temat ulegnie zamknięciu.
Moje D14Z2 całkowita seria na ogumieniu zimowym przy pochyłości terenu osiągnęło licznikowe 200km/h, ale to o niczym nie świadczy :!:
Tak... myślę o licznikowej. Jasne, że mogą być pewne przekłamania jeśli chodzi o licznik ale raczej wątpię żeby były to przekłamania rzędu powiedzmy 30 km/h. Pytam, bo jeśli seryjne Civic'i z tymi silnikami wyciągają 200 to będzie oznaczało że z moją jest coś nie tak.
pozdro
Oficjalna prędkość maksymalna 177km/h. Czyli jedne mają prawo "iść" lepiej, inne gorzej, a średnia jest 177km/h.
Tabela:
http://www.hondapl.org/civic/danetech/3D96-98.gif
zacznie się tu spam niemiłosierny
masz rację to ja zacznę jeśli mogę :D
kolegi d14a4 wyciągnęła cały bak benzyny i trochę oleju, ale 160 poszła
bo to by było na tyle - zacząłeś i skończyłeś ;) Gdyby ktoś miał coś konkretnego i bez OT do dodania poproszę o PW :)