PDA

Zobacz pełną wersję : Lampka bagżnika

bulikcbr
17-11-08, 15:59
Witam posiadam EG4 doposażyłem się w lampke bagażnika tylko pytanie czy mam się doszukiwac pod tym boczkiem jakiejś oryginalnej wtyczki czy trzeba ciągnąć osobne kable do tego jeśli tak to najlepiej od czego wziąść + zeby sie to świeciło przy otwieraniu klapy? Dzięki i pozdrawiam

sebush
17-11-08, 16:24
Witam posiadam EG4 doposażyłem się w lampke bagażnika tylko pytanie czy mam się doszukiwac pod tym boczkiem jakiejś oryginalnej wtyczki czy trzeba ciągnąć osobne kable do tego jeśli tak to najlepiej od czego wziąść + zeby sie to świeciło przy otwieraniu klapy? Dzięki i pozdrawiam

jest od strony kierowcy, ja tam mialem lampke, nie masz tam zadnego otworu w boczku ?

bulikcbr
17-11-08, 20:15
Otwór jest tylko czy znajde tam jakąś wiązke kabli do tego a nie chce w ciemno sciągać całego boczku żeby to sprawdzić

sebush
17-11-08, 21:55
jest tam wiazka moze nawet uda Ci sie ja wyjac bez zdejmowania, sa dosyc dlugie przewody

drosk
21-11-08, 14:54
Ja wiązki nie miałem, musiałem sobie sam tą kabelkologię ogarnąć...

bulikcbr
21-11-08, 19:32
ja tez nie miałęm ale była jakas wiązka pod kanapą i wtyczka spasowała ale nie miałem skąd wziąść stałego + i znalazłem + na wiązce co idzie na klape bagaż. tylko ze jest dopiero po przekręceniu kluczyka i też kijowo:( Drosk ską wziołeś + żeby przy otwieraniu szyby sie lampka zapaliła automatycznie?

drosk
24-11-08, 08:12
w miejscu gdzie wiązka z klapy wchodzi do bagażnika - podłączyć masę, bo czujnik podaje masę jak otwierasz szybę, a + bierzesz z jakiegoś miejsca gdzie masz cały czas + a nie tylko po przekręceniu kluczyka (ja do tego użyłem przewodu + do wzmacniacza w bagażniku)

bulikcbr
26-11-08, 21:31
jak działa ten czujnik z otwierania szyby ?który to kabelek?

drosk
28-11-08, 09:07
w tylnej klapie masz czarny przewód dochodzący w trzy miejsca - dokładnie tam gdzie są zamki. i pod ten przewód podłączyć masę, a + gdzieś pod stały + z akumulatora, żeby świeciło jak otworzymy klapę nawet przy wyłączonym zapłonie i wszystko bangla.