Zobacz pełną wersję : Rozrząd w B18C4 !
Witam wszystkich... powiedzcie mi jak mam sprawdzic rozrząd w B18C4 ?? auto ma przebieg 107tys. według ksiazki serv. rozrzad i pompa wody było wymieniane przy 99tys. ale lepiej sprawdzic czy pasek jest nowy.. Jak odkrece pokrywe od zaworów to bede go widzial ??
Wymień i będziesz miał spokój. Pasek na oko dobry może ci strzelić za 100 metrów.
A skąd wiesz, że auto nie było kręcone i od tych 99 tysięcy nie minęło już kolejne 100? Wymieniaj, przynajmniej pasek i rolkę.
A skąd wiesz, że auto nie było kręcone i od tych 99 tysięcy nie minęło już kolejne 100? Wymieniaj, przynajmniej pasek i rolkę.
nie wiem , wnisokuje z ksiazki serwisowej w ktorej ostatni wpis jest w styczniu tego roku przy przebiegu 99.426km dzis to ja juz nie kupie nigdzie paska i rolki, a wogole powiedz mi jaki najlepiej pasek i rolke kupic.. no i na jaka kwote mam byc przygotowany ??
Ja kupiłem oryginalny w ASO. Cena za pasek to jakieś 242 pln, albo coś w tym stylu. Ewentualnie pytaj Pati-ego, on ma (lub może mieć) paski do B18C1, który jest amerykańskim bliźniakiem B18C4.
pasek mam od reki. na upartego to i pompe bym znalazl.
pasek mam od reki. na upartego to i pompe bym znalazl.
jaka cena za pasek i rolke ? no i pompa ? i jakiej firmy//..
Kupiłem dzisiaj pasek , rolke i uszczelke pod klawiature i mam pytanie do was czy znacie jakiegos mechanika który by mi to wymienił ??? Nie chce go zostawiac u kogoś kto jeszcze nie robił rozrządu w B18C4 ... Pomóżcie.
Tak, ja znam jednego. Paweł- robi w Kolonii Dojlidy, jak się jedzie na Zabłudów.
Czujesz szyderę? :D Ja rozumiem, że jesteś szczęśliwy, że masz MB6, ale na Boga, używaj częściej tego, co masz pod rozczochraną!
Poza tym rozrząd to nie jest jakaś tam wielka filozofia.
Z drugiej strony patrząc, jak widzę, kogo ja wysyłam do przyuczenia na mechanika, to ręce opadają...
EDIT: Widzę, że zmieniłeś avatar na fajniejszy :)
Ja miałem już kupiony pasek Mitsuboshi i jakos mnie nie przekonał.Napis na nim MADE IN SINGAPUR zraził mnie do niego. Kupiłem pasek w ASO.Przeciez to najwazniejsza część w aucie odpowiadająca za to żeby sie nie rozlatał.Troche droższy ale na tym elemencie nie ma co oszczędzac.Tym bardziej ,że oryginalny mozna wymienic po 90 tys km.
A tam, przeżywacie z tymi paskami. Zwykły Contitech lub Gates styka. Nie widzę sensu wydawania ponad 200zł ale jak ktoś ma tyle to czemu nie ;)
I tak na jedno wyjdzie.Dobry pasek zamienny kosztuje około 100 pln a z ASO z rabatami 200 zł. Pasek z ASO wytrzymuje 100 tyś a zamienny trzeba wymieniac w okolicach 50 tyś. Jeden rachunek.I śpi sie lepiej. A sorry ASO i tak wychodzi taniej bo płaci sie raz za wymiane :D
I tak na jedno wyjdzie.Dobry pasek zamienny kosztuje około 100 pln a z ASO z rabatami 200 zł. Pasek z ASO wytrzymuje 100 tyś a zamienny trzeba wymieniac w okolicach 50 tyś. Jeden rachunek.I śpi sie lepiej. A sorry ASO i tak wychodzi taniej bo płaci sie raz za wymiane :D
Ciekawe masz informacje :) Niestety nie zgodzę się co do tego. Każdy niech kupuje taki na jaki go stać, ale wiem jedno, nie zawszę część z ASO lub naprawa w ASO znaczy lepiej.
P.S. Tak z ciekawości jakiej firmy jest pasek? Unit?
Niop.A nie mam informacji tylko mam pasek.Kupiony dokładnie za 202 zł UNITY :)
Odświeże to troche.
Panowie orientuje się ktoś może z paskiem, rolką (x2) i pompą jakiej firmy B18C4 wychodzą z fabryki. Chciałbym wymienić rozrząd nie na oryginalnych częściach (bo ich cena jest x2 taka jak zamienników bez znaczka Hondy) ale na zamiennikach siedzących w aucie od początku. Pasek widziałem że jest Dayco, ale może się myle...
Odświeże to troche.
Panowie orientuje się ktoś może z paskiem, rolką (x2) i pompą jakiej firmy B18C4 wychodzą z fabryki. Chciałbym wymienić rozrząd nie na oryginalnych częściach (bo ich cena jest x2 taka jak zamienników bez znaczka Hondy) ale na zamiennikach siedzących w aucie od początku. Pasek widziałem że jest Dayco, ale może się myle...
Rolka napinająca KOYO
pasek Unit
pompa AISIN
Taki zestaw sprzedawany był przynajmniej z rok temu jak ja kupowałem swój, tyle że kupiłem na zamiennikach i jestem zadowolony.
Tam idą 2 rolki? Szczerze to już nie pamiętam ale wydawało mi się, że jedna ale mogę się mylić.
Może jedna. Gdzieś słyszałem że dwie ale widocznie źrófło lipne było... Podziekowal. Teraz trzeba takie znaleść.