PDA

Zobacz pełną wersję : Rozrząd w B18C4 !

johnyfive
15-11-08, 14:21
Witam wszystkich... powiedzcie mi jak mam sprawdzic rozrząd w B18C4 ?? auto ma przebieg 107tys. według ksiazki serv. rozrzad i pompa wody było wymieniane przy 99tys. ale lepiej sprawdzic czy pasek jest nowy.. Jak odkrece pokrywe od zaworów to bede go widzial ??

pwl
15-11-08, 14:27
Wymień i będziesz miał spokój. Pasek na oko dobry może ci strzelić za 100 metrów.

havok
15-11-08, 14:38
A skąd wiesz, że auto nie było kręcone i od tych 99 tysięcy nie minęło już kolejne 100? Wymieniaj, przynajmniej pasek i rolkę.

johnyfive
15-11-08, 14:43
A skąd wiesz, że auto nie było kręcone i od tych 99 tysięcy nie minęło już kolejne 100? Wymieniaj, przynajmniej pasek i rolkę.

nie wiem , wnisokuje z ksiazki serwisowej w ktorej ostatni wpis jest w styczniu tego roku przy przebiegu 99.426km dzis to ja juz nie kupie nigdzie paska i rolki, a wogole powiedz mi jaki najlepiej pasek i rolke kupic.. no i na jaka kwote mam byc przygotowany ??

havok
15-11-08, 14:56
Ja kupiłem oryginalny w ASO. Cena za pasek to jakieś 242 pln, albo coś w tym stylu. Ewentualnie pytaj Pati-ego, on ma (lub może mieć) paski do B18C1, który jest amerykańskim bliźniakiem B18C4.

Pati
16-11-08, 12:42
pasek mam od reki. na upartego to i pompe bym znalazl.

johnyfive
16-11-08, 13:53
pasek mam od reki. na upartego to i pompe bym znalazl.

jaka cena za pasek i rolke ? no i pompa ? i jakiej firmy//..

johnyfive
17-11-08, 20:55
Kupiłem dzisiaj pasek , rolke i uszczelke pod klawiature i mam pytanie do was czy znacie jakiegos mechanika który by mi to wymienił ??? Nie chce go zostawiac u kogoś kto jeszcze nie robił rozrządu w B18C4 ... Pomóżcie.

havok
17-11-08, 21:25
Tak, ja znam jednego. Paweł- robi w Kolonii Dojlidy, jak się jedzie na Zabłudów.
Czujesz szyderę? :D Ja rozumiem, że jesteś szczęśliwy, że masz MB6, ale na Boga, używaj częściej tego, co masz pod rozczochraną!
Poza tym rozrząd to nie jest jakaś tam wielka filozofia.

Z drugiej strony patrząc, jak widzę, kogo ja wysyłam do przyuczenia na mechanika, to ręce opadają...

EDIT: Widzę, że zmieniłeś avatar na fajniejszy :)

chubik
19-11-08, 14:26
Ja miałem już kupiony pasek Mitsuboshi i jakos mnie nie przekonał.Napis na nim MADE IN SINGAPUR zraził mnie do niego. Kupiłem pasek w ASO.Przeciez to najwazniejsza część w aucie odpowiadająca za to żeby sie nie rozlatał.Troche droższy ale na tym elemencie nie ma co oszczędzac.Tym bardziej ,że oryginalny mozna wymienic po 90 tys km.

mAgik
25-11-08, 19:07
A tam, przeżywacie z tymi paskami. Zwykły Contitech lub Gates styka. Nie widzę sensu wydawania ponad 200zł ale jak ktoś ma tyle to czemu nie ;)

chubik
25-11-08, 19:37
I tak na jedno wyjdzie.Dobry pasek zamienny kosztuje około 100 pln a z ASO z rabatami 200 zł. Pasek z ASO wytrzymuje 100 tyś a zamienny trzeba wymieniac w okolicach 50 tyś. Jeden rachunek.I śpi sie lepiej. A sorry ASO i tak wychodzi taniej bo płaci sie raz za wymiane :D

mAgik
25-11-08, 20:08
I tak na jedno wyjdzie.Dobry pasek zamienny kosztuje około 100 pln a z ASO z rabatami 200 zł. Pasek z ASO wytrzymuje 100 tyś a zamienny trzeba wymieniac w okolicach 50 tyś. Jeden rachunek.I śpi sie lepiej. A sorry ASO i tak wychodzi taniej bo płaci sie raz za wymiane :D

Ciekawe masz informacje :) Niestety nie zgodzę się co do tego. Każdy niech kupuje taki na jaki go stać, ale wiem jedno, nie zawszę część z ASO lub naprawa w ASO znaczy lepiej.
P.S. Tak z ciekawości jakiej firmy jest pasek? Unit?

chubik
25-11-08, 21:18
Niop.A nie mam informacji tylko mam pasek.Kupiony dokładnie za 202 zł UNITY :)

kicer
10-02-09, 09:26
Odświeże to troche.
Panowie orientuje się ktoś może z paskiem, rolką (x2) i pompą jakiej firmy B18C4 wychodzą z fabryki. Chciałbym wymienić rozrząd nie na oryginalnych częściach (bo ich cena jest x2 taka jak zamienników bez znaczka Hondy) ale na zamiennikach siedzących w aucie od początku. Pasek widziałem że jest Dayco, ale może się myle...

mAgik
10-02-09, 19:28
Odświeże to troche.
Panowie orientuje się ktoś może z paskiem, rolką (x2) i pompą jakiej firmy B18C4 wychodzą z fabryki. Chciałbym wymienić rozrząd nie na oryginalnych częściach (bo ich cena jest x2 taka jak zamienników bez znaczka Hondy) ale na zamiennikach siedzących w aucie od początku. Pasek widziałem że jest Dayco, ale może się myle...

Rolka napinająca KOYO
pasek Unit
pompa AISIN

Taki zestaw sprzedawany był przynajmniej z rok temu jak ja kupowałem swój, tyle że kupiłem na zamiennikach i jestem zadowolony.

Tam idą 2 rolki? Szczerze to już nie pamiętam ale wydawało mi się, że jedna ale mogę się mylić.

chubik
10-02-09, 19:59
pasek Unita

kicer
10-02-09, 21:30
Może jedna. Gdzieś słyszałem że dwie ale widocznie źrófło lipne było... Podziekowal. Teraz trzeba takie znaleść.