Zobacz pełną wersję : odpala ale niezbyt dobrze...
demonobiker
15-11-08, 09:32
koledzy mam problemik z odpalaniem autka otóż raz wszystko fajnie odpala bez najmniejszego problemu, raz tak jakby odpala za wcześnie ledwo co ruszę kluczyk a raz z dużym opóźnieniem, najpierw pokręci i dopiero odpali...co to może być??
Ale tak samo jest na zimnym i na ciepłym silniku? Czy tylko na zimnym?
demonobiker
15-11-08, 10:34
bez różnicy czy zimny czy ciepły na zimnym zauważyłem że "raczej" opóźnia a na ciepłym "raczej" przyśpiesza ale nie jest to regułą...
A jak tam stan świecy? Filtr paliwa? Wydaje mi się że to coś z tych 2 rzeczy będzie przyczyna...
demonobiker
15-11-08, 13:18
świece nowe NGK i filterek tez po wymianie...
Mam podobny objaw jak od razu przekręcam kluczyk do rozruchu. Jak przekręcę na zapłon i poczekam aż pompka przestanie pracować to jest ok. Może to jest przyczyną..
pozdrawiam
Badman- Po przekręceniu kluczyka aż do zapalenia sie kontrolek, trzeba poczekac az przestanie pracować pompa paliwa i wtedy dopiero odpalać, to jest chyba oczywiste...
Badman- Po przekręceniu kluczyka aż do zapalenia sie kontrolek, trzeba poczekac az przestanie pracować pompa paliwa i wtedy dopiero odpalać, to jest chyba oczywiste...
tak, oczywiste :) zawsze staram się tak odpalać ale czasami z pośpiechu o tym zdarzy mi się zapomnieć i występuje wtedy takie zjawisko jakie niepokoi naszego kolegę. :)
daniel1978
15-11-08, 19:51
tak ma być
demonobiker
15-11-08, 20:38
nie no Panowie zawsze czekam aż pompka przestanie ciągnąć:)może podpowie coś jak powiem że poźniej się dławi na całej skali obrotów, bez względu czy zimny czy ciepły...
A co się stanie, gdy się odpali bez czekania na wygaśnięcie kontrolek? Czy może coś się uszkodzić? Bo ostatnio w warsztacie widziałem jak mechanik odpalił właśnie bez czekania.