Zobacz pełną wersję : Brak śiwateł mijania, bezpieczniki dobre!!!
Ludziska pomocy bo chyba elektro mechanik pozostanie. Nie mam świateł mijania mam postojowe i długie. Bezpieczniki dobre żarówki dobre. Bezpieczniki oczywiście te w kabinie. Może wysiadł jakiś taki główniejszy co jest ta druga puszka pod maską?? HELP :confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused::confused:
A sprawdzałeś czy w kostce przy światłach na wtyku do żarówki czy jest napięcie (natężenie) miernikiem?
Może kostka jest coś nie tak albo jakiś przewód przerwany.
Nie mogły się zrobić nagle dwie kostki nie tak. Nie działają OBA światła mijania.
skolopendra
14-11-08, 17:29
a czy aby na pewno nie spalone ,sprawdź ponownie
mogły spalic sie obie żarówki a jak nie to sprawdz przerwe na kablu gdzieś.....
Żarówki, oba żarniki mają dobre, niespalone. Więc musi nie dochodzić napięcie do żarników od świateł mijania tylko pytanie gdzie może byc problem.
Myślę, że to dość typowe. Wypalone styki przełącznika świateł.
Dla HB D14A4 jest tak:
z + akku prąd idzie do bezp. 41, potem 48, białym przewodem do przełącznika.
Wychodzi czerwono-niebieskim do bezpieczników świateł drogowych a czerwono-białym do bezp. świateł mijania. Prześledź tę trasę woltomierzem i się dowiesz. :)
sprawdź przekaźnik.
Jaki przekaźnik ?
Swiatła nie są załączane przekaźnikiem.
skolopendra
18-11-08, 15:46
Żarówki, oba żarniki mają dobre, niespalone
a jak to sprawdzałeś na oko?
Jaki przekaźnik ?
Swiatła nie są załączane przekaźnikiem.
to fakt
pozostaje jedynie złącze bezpieczników na listwie ,bo nie sadze aby obydwie wtyczki na żarówkach razem się wypaliły