PDA

Zobacz pełną wersję : silniczek tylniej wycieraczki 5gen - ledwo zipie

wieshaq
12-12-05, 12:23
Witam

poleglem na opcji szukaj wiec zapytam tutaj.. moze ktos to przerabial

tylna wycieraczka chodzila mi ostatnio z tygodnia na tydzien coraz leniwiej a teraz wogole nie chodzi. jak wlacze jej zasilanie i popchne reka to jakos powoli przejedzie i czasem nawet zatrzyma sie w polowie.. watpie zeby styki tam sie poluznily bo to jest zabudowanechociaz na pradzie nie znam sie zbytnio.

czy to silniczek pada i takie to ma wlasnie objawy?

dzieki
pozdro

Pati
12-12-05, 13:01
padnięty silniczek. no ale dla swietego spokoju mozesz sprawdzic styki.

ANTEK
12-12-05, 13:05
wieshaq jak dorwiesz skads tanio takie uzywki i bedzie ich wiecej to skrobnij :) tez musze wymienic:)

wieshaq
12-12-05, 13:45
to jest taki sam jak w 4 gen? moze ktos wie

Pati
12-12-05, 14:01
nie. jest taki sam jak w 5g hb. :)

wieshaq
12-12-05, 14:02
nie. jest taki sam jak w 5g hb.
a to taki mam ale zepsuty niestety
:wink:

pirus
12-12-05, 14:13
jakby pasowal od 6 gen, to odezwij sie do mnie

wieshaq
12-12-05, 14:16
szukam po necie silniczkow 4 i 5gen i rozpietosc cen to jak na razie 15-150PLN
hahaaaa. przeciez to nie jest warte wiecej nic 30 jak dla mnie. az tak to mi sie nie spieszy zeby dawac za to tyle kasy
dzisiaj go rozmontuje moze jakos sie zapchal na osi odrotu

Malak
12-12-05, 15:06
Mi tez padla wycieraczka :/
Ale z tego co wyczilem to mi kabelki potopily izolacje i w ogole jakies porwane sa.
Najlepsze jest, ze nie da razy odkrecic tego od szyby :|
Strach to brac na sile bo szyba pojdzie...
Moze ktos ma patent zeby to odkrecic?

wieshaq
12-12-05, 15:08
Moze ktos ma patent rzeby to odkrecic?
powinno byc w manualu. chyba ze ktos na szybko wie to dolaczam sie do pytania

LIO
12-12-05, 15:43
rozkręcałem to tysiąc razy i nie wiem co tam jest trudnego
zdjąć wycieraczke, zdjąć plastikową osłone od wewnątrz, wyciągnąć wtyczke, odkręcić tą dużą śrubę pod wycieraczką, potem tą mniejszą z boku i mechanizm mamy przed soba. Dalej od samego silniczka są chyba 3, albo 4 śrubki.

rzeby

co to ? :shock:

Malak
12-12-05, 17:23
rozkręcałem to tysiąc razy i nie wiem co tam jest trudnego
zdjąć wycieraczke, zdjąć plastikową osłone od wewnątrz, wyciągnąć wtyczke, odkręcić tą dużą śrubę pod wycieraczką, potem tą mniejszą z boku i mechanizm mamy przed soba. Dalej od samego silniczka są chyba 3, albo 4 śrubki.

rzeby

co to ? :shock:
Ostro jak mozna tak napisac :D sam sie zadziwiam ;)

Problem u mnie pojawia sie gdy chce odkrecic ta duza nakretke pod wycieraczka !
To ze to zadna filozofia to fakt, ale nie idzie odkrecic tej jednej nakretki, reszta bez problemow. Tyle, ze ta jest nawazniejsza :|

ppm702
12-12-05, 18:03
możecie się pośmiać, ale podobny problem miałem w astrze, mój kumpel też. Pomogło rozebranie mechanizmu przekładni, gruntowne czyszczenie, nasmarowanie i skręcenie (trzeba było zastąpić czymś nity w połączeniu obudowy. To taki strzał w ciemno, ale może warto sprawdzić tę drogę :?: Jak i tak trzeba mechanizm wymienić, to może warto w nim troszku pogrzebać? ;)

Toms
12-12-05, 19:33
ja jestem za tym co pisze ppm, u znajomka bylo podobnie okazalo sie ze zatarla sie tulejka w tulejce wystarczylo wyszyscic i nasmarowac....

Lord_ZED
12-12-05, 20:34
W mojej też się tulejka zatarła/rozsypała. Wujek mi dotoczył takąsamą z nierdzewki(była z teflonu czy czegoś podobnego)I teraz śmiga aż zła. Silniczek napewno jest dobry. Bo jeszcze się rusza więc spalony nie jest. Trzeba czyścić i będzie git.

wieshaq
12-12-05, 20:51
Jak i tak trzeba mechanizm wymienić, to może warto w nim troszku pogrzebać?
dokladnie.... wlasnie ten opszyn wybieram na jutro :D

[ Dodano: Wto 13 Gru, 2005 ]
porozbieralem to ale za cholere nie chce zejsc wycieraczka. odkrecilem ta srubke na zewnatrz pod oslona a wycieraczka siedzia i nie chce drgnac. podwarzalem jak sie da i stukalem ale bardziej sie boje bo to szklana szyba

jakies prorozycje? moze ktos tez mial ten problem

[ Dodano: Sro 04 Sty, 2006 ]
no to zeby dokonczyc temat...

wycieraczka nie zeszla wiec w ruch poszla flexa a wycieraczka na smietnik. trzpien wybilem na sile bo nei chcial drgnac. w tulejce bylo sucho i nic dziwnego ze wycieraczka nie chodzila. po nasmarowaniu tulejki mam najszybsza wycieraczke w miescie :D

dzieki szato za zapasowa wycieraczke!