Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przegub zewnętrzny - dane techniczne

Mr_Harry
14-11-08, 12:32
Witam,
potrzebuję kupić przegub zewnętrzny do EU7 1.4, 5 drzwi. Podobno są dwa typy różniące się ilością zębów na wieloklinie wchodzącym w piastę. Czy ma może ktoś dane na temat przegubów - ilość zębów na wieloklinie, wymiary - bo nie wiem co kupić i gdzie kupić, a sprzedawcy nie specjalnie się orientują. Moje auto pochodzi z końca 2001 roku, kupione w 2002, może ktoś zmieniał i ma namiary na ten przegub?
Pozdr.

agent
14-11-08, 20:11
http://img227.imageshack.us/my.php?image=przegubcivicza9.jpg
Na podstawie twojego VIN

Mr_Harry
17-11-08, 21:44
Dzięki, ale przydałby się jakiś rysunek, czy coś dokładniej. No spróbuję po numerze części coś poszukać.
Pozdr.

agent
18-11-08, 09:08
No masz przecież rysunek. A jeśli chodzi o "coś dokładniej" to zobacz w katalogu Intercars albo Fota. Masz tam np napisane że:
- istnieje zamiennik 4MAX o nr 4302-07-3627 oraz JC AUTO o nr G14035
- zewn uzębienie ( od strony koła):26
- wewnętrzne uz. ,od strony koła: 22
- średnica pierscienia uszczelniającego 60 mm
- średnica zew: 91 mm
- ilość zębów , obręcz ABS: 50
Pewnie w innych katalogach będą jeszcze jakieś inne zamienniki.

Snajper_NSK
20-11-08, 12:04
Też chyba mnie czeka wymiana przegubu zew. na zakrętach jest głośny i jak wpadnę w koleinę to coś dziwnie, matelicznie się odzywa-i to chyba wina przegubu. W nippon auto w warszawie mają zamienniki Japan Line-podobno bardzo solidne koszt ok. 206 PLN brutto-dla klubowiczów HCKP 10% zniżki.

Mr_Harry
20-11-08, 20:23
No dobra, dane mamy - a teraz powiedzcie czy lepiej kupić używkę półoś z przegubami, czy nowy jakiś zamiennik. I jaki zamiennik, bo w nippon to coś facet mówił, ze produkcja włochy tych zamienników. Kupował ktoś przeguby japan line lub inne do hondy i były dobre jakościowo?

cosmonauth
27-11-08, 20:09
japan line to w wiekszości przypadków made in japan, handluje tym firma saga, popytajcie w nippon czy potrafia coś sciągnąć japonskiej produkcji z sagi, ja np za pompe wody, napinacz, wszystkie filtry, tarcze, klocki, szczęki made in japan dalem jakos 340zl