Zobacz pełną wersję : civic sedan model `03 - gdzie byly produkowane i...?
witam
znajoma przymierza sie do kupna civica w sedanie, model `03, klima, elektryka itp. w cenie ok 26tys pln.
z tego co zdarzyla sie zorientowac po numerze vin krajem, w ktorym wyprodukowano tenegzemplarz byla turcja. i pytania:
1. czy tylko w turcji byly produkowane sedany?
2. jak wyglada kwestia awaryjnosci modeli wyprodukowanych w turcji w porownaniu do tych z anglii czy japonii?
3. jak sadzicie, czy cena 26 tys za taki egzemplarz jest ok?
4. w ktorym roku sedany mialy lift i po czy mozna te zmiany poznac?
pzdr.
Z tego co ja wiem to z Japoni wyszedł tylko rocznik 2001. Od 2002 były składane w Turcji bo o produkcji tu chyba mówić nie można. W Anglii chyba Honda już nic nie składa. Lift był w 2004 roku i poznać można głównie po światłach z przodu i z tyłu.
Co do awaryjności to nie sądzę aby były jakieś kolosalne różnice w końcu kontrola jakości jest taka sama w każdej fabryce.
A co do ceny to przecież ważniejszy jest stan a nie rocznik 26kzł to może być i dużo i mało.
pozdr
Hatchbacki były składane w Anglii (mój napewno - 2002). Kontrola chyba nie jest wszędzie taka sama bo mam wrażenie że Japońce nie przepuściłyby niedomalowanych drzwi od spodu. Jest tak u mnie i w aucie szefa 2004. Z tego co mi narazie padło to alternator z napisem Made in UK.
26? malusio. poogladaj po ile chodza, spojrz na ceny np w niemczech etc, i ocencie na chlodno.
Ja wiem czy mało? Na początku tego roku mój wujek kupił za 29 tys 2003 r. i jeszcze przy ubepieczeniu mu powiedzieli ze drozej niz w ich cennikach.
W maju tego roku dałem 29,7kzł za 02 rok. Czy dużo czy mało nie wiem. Jeżdżę i jestem zadowolony. Auto komisowe z salonu Hondy (zostawione w rozliczeniu). Umowa komisowa z poprzednim właścicielem była na 26kzł.
dzieki panowie za info.
a co do auto to jest z polski, od pierwszego wlasciciela z przebiegiem ok 65kkm.
a co do ceny to generalnie auto kupione w polowie roku musialo byc ciut drozsze niz pod koniec roku
pzdr.
lukas-comp
15-11-08, 19:29
dzieki panowie za info.
a co do auto to jest z polski, od pierwszego wlasciciela z przebiegiem ok 65kkm.
a co do ceny to generalnie auto kupione w polowie roku musialo byc ciut drozsze niz pod koniec roku
pzdr.
Szczegolnie przy obecnym kursie Euro... :D
26tys jak za to co opisales, to jak za darmo!
Sorry ale muszę to skomentować, jak oceniacie cenę auta po przebiegu i roczniku to znacie się na samochodach jak mało kto ;) życzę udanych zakupów i przyjemnej jazdy :rolleyes: Co tam że auto umęczone, ale przebieg mały i rocznikowo młode :cool:
A co do ubezpieczycieli to chyba nic nienormalnego że wyceniają auta poniżej ich wartości. Tak było jest i będzie.
lukas-comp
16-11-08, 22:39
skoro mechanick opisywal ja to chyba ja widzial? :)
ja mowie, ze jak za darmo, jesli jej stan faktycznie jest dobry, a nie zlepek z 3:)
skoro mechanick opisywal ja to chyba ja widzial? :)
ja mowie, ze jak za darmo, jesli jej stan faktycznie jest dobry, a nie zlepek z 3:)
dokladnie.
co do szczegolow auta osobiscie nie ogladalem ale ogladali je ludzie ogarniajacy temat (min. rzeczoznawca)