Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 562 km bez oleju w silniku

Dario
13-11-08, 18:00
Nie wiem czy dobrze umieściłem ten temat oraz czy można taki temat na forum dać, jeśli nie to proszę o zlikwidowanie tematu i sorki za kłopot.

Przeglądałem ostatnio internet i napotkałem się na ciekawą ofertę firmy sprzedającej ceramizery.
Podaje link na ta stronkę i dodam tylko że test został przeprowadzony na Hondce Civic przejechała ona 562km bez oleju ale o tym się przekonacie po przeczytaniu artykułu.

http://www.ceramizer.pl/content/view/33/44/

I teraz takie pytanie czy to jest możliwe i czy faktycznie coś to daje?? Prosił bym o waszą opinię na ten temat co wy o tym sądzicie??

piroman
13-11-08, 18:06
Wystarczyło chwile poszukać

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=10891&highlight=ceramizer
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=12184&highlight=ceramizer

Dario
13-11-08, 18:15
No fakt, przyznaję się bez bicia że szukałem ale chyba źle wpisałem sprawdziłem jeszcze raz w wyszukajce i fakt teraz jest :D

SPUTNIK1957
13-11-08, 18:43
Ceramizer to oszustwo, krtórym powinna zajac się prokuratura, ale tak to bywa w panstwie gdzie niema groznych kar za wprowadzanie konsumenta w błąd.
Jezeli chcesz przedłuzyc zywotność silnika to zalewaj go dobrym olejem + STP Regenerator silnika,oczywiscie co roku lub co 15 000 km

Nowy Kubi
13-11-08, 23:41
Jezeli chcesz przedłuzyc zywotność silnika to zalewaj go dobrym olejem + STP Regenerator silnika,oczywiscie co roku lub co 15 000 km

Jeżeli chcesz przedłużyć żywotność silnika to nie psuj dobrego oleju żadnym syfem, chyba że chcesz mu odprawić STyPę. Pilnuj poziomu oleju i nie męcz na zimno a sam się odwdzięczy.

Dario
13-11-08, 23:49
He he ja nie mam nic zamiaru dolewać, ale zaciekawił mnie to że hondka przejechała tyle bez oleju i niby jeszcze kompresje trzymała i wszystko cacy

SPUTNIK1957
15-11-08, 13:43
Jeżeli chcesz przedłużyć żywotność silnika to nie psuj dobrego oleju żadnym syfem, chyba że chcesz mu odprawić STyPę.
Tak się składa że oleje najwyszszej klasy są faszerowane takimi samymi skałdnikami jakie posiada STP, i to własnie koncerny produkujace oleje wzorowali się na rozwiązaniach i odkryciach speców z STP, niezasyfia on silnika, wręcz przeciwnie utrzymuje jego czystość, bowiem posiada dyspergatory takie same jak w dobrych olejach.
STP to firma która specjalizuje się w srodkach smarnych od 1954r wiec niemogą popsuc swojej renomy wypuszczeniem jakoegos syfu który zaszkodził by silnikowi.

kenny
15-11-08, 16:23
Na TVN Turbo robili test skody favorit. Zatarła się po paru km.

Dario
15-11-08, 17:20
kenny czy ta skoda jeździła może na tym ceramizerku ??

teg
16-11-08, 14:37
Witam, o ile pamietam, to na tym :) Nie dajmy się oszukiwać ceramizerom, a tym bardziej testom i opiniom ze strony producenta - kiedyś była promocja, że za "opinie i testy" umieszczane na ich stronie, dostawało się za darmo zestaw ceramizerów...

TENCIO
16-11-08, 20:42
i pamietac trzeba ze STP i ceSRAmizery to dwie osobne firmy.