Zobacz pełną wersję : krańcówka od klapy bagażnika...
demonobiker
13-11-08, 16:45
Witam , mam pytanko podłączyłem ostatnio alarm i mam jeden problem nie wiem gdzie jest krańcówka od klapy bagażnikaa chciałem pod nią podpiąć alarm chyba że można podłączyć to ustrojstwo w innym miejscu niż przy krańcowce bezpośrednio??no i jeszcze pytanko w którym miejscu najlepiej założyć krańcówkę w masce z przodu czy bliżej szyby??
Ja tylna klape mam podpieta normalnie do kostki pod kierownica nie pamietam juz jaki to kolor kabla bodajze zielony. Nie wiem jakie masz auto dokladnie bo w starszych byl to chyba inny kolor. Oczywiscie ja mam 5 drzwiowa. Mam gdzies te kolory kabli do hond do alarmu. A z przodu pod maska chyba najlepiej gdzies w okolicach lampy moze ciut wyzej (tak mi sie wydaje choc osobiscie nie mam)
W klapie bagaznika do zamka jest podlaczony jeden przewod który podaje mase do oświetlenia bagażnika, podpinasz alarm pod ten przewód i po problemie.
pozdr.
To się podpinam.Mam fabryczny alarm.I jak otwieram drzwi kierowcy kluczykiem to sie rozbraja.Jak otwieram pasażera włacza się alarm.A jak otwieram przy uzbrojonym alarmie klape kluczykiem to cisza.Nie rozbraja sie ani nie włącza.Natomiast jak mam otwartą klape i włacze alarm to dopiero po jej zamknięciu mrygają kierunki.Czy tak ma być?Czy coś nie działa??
No chyba raczej cos nie dziala. Bo bynajmniej u mnie alarm sie zalacza po otwarciu klapy kluczykiem jak alarm uzbrojony. Ale ja mam nie fabryczny sam zakladalem
demonobiker
14-11-08, 09:43
dzięki panowie podłącze sobie do przewodu idącego do lampki będzie mi w sumie najporściej i najłatwiej :) a odnośnie mojego 2 pytania w którym miejscu najlepiej umieścić krańcówkę maski od silnika ktoś się wypowie??pozdrawiam