Zobacz pełną wersję : Czy ktos zmienial??
Jak w temacie -> podsufitke. Czy jest to drogi zabieg u tapicera jesli kupi sie uzywana i karze mu sie tylko zalozyc?? I jeszcze jedno, czy dobrze mi sie zdaje iz podsufitka z 3D do coupe pasowac nie bedzie?? :cool:
Do wymiany podsufitki raczej nie będzie Ci potrzebny tapicer, powienieneś sobie sam poradzić, tylko musisz w manualu poszukać jak jest zamocowana.
Kurcze wlasnie znam swoje szczescie i wolalbym powierzyc to komus kto sie zna na tym :(
cena zalezy glownie od materialu jakim chcesz obic bo robocizna nie powinna przekroczyc 50 zl
ale On nie chce niczym obijać, tylko kupić używke i zapłacić za przekładke...
to zrobisz to sam bez problemu
No nic, bede musial sam sprobowac. Pozostaje jeszcze jedno pytanie, ktore wydaje sie oczywiste choc nie wiem, czy do konca. Podsufitka 3D i coupe jest taka sama??
No nic, bede musial sam sprobowac. Pozostaje jeszcze jedno pytanie, ktore wydaje sie oczywiste choc nie wiem, czy do konca. Podsufitka 3D i coupe jest taka sama??
Na 100% jest inna w V gen bo coupe ma znacznie dłuższy dach.
W VI gen też pewnie inna bo inne jest wykonczenie przy tylnej szybie a inne przy tylnej klapie.
PS. masz podsufitkę z szyberdachem czy bez?
Mi zmiana w coupe Vgen z szyberdachem zajęła mniej niż godzinę. Odkrecasz rączki, lampke, słoneczniki, zdejmujesz osłony przednich słupków, osłony tylnych okien tylko luzujesz i spox.
Wyciągasz zdemontowaną podsufitkę przez bagażnik po złozeniu foteli. Trzeba lekko ją złożyć w łuk ostrożnie.
Kurcze skoro to takie proste to musze sprobowac samemu :D Mam coupe z szyberdachem. A co do manuala to nie wiem, czy jestem slepy, ale nie potrafie znalezc instrukcji montarzu :/
Kurcze skoro to takie proste to musze sprobowac samemu :D Mam coupe z szyberdachem. A co do manuala to nie wiem, czy jestem slepy, ale nie potrafie znalezc instrukcji montarzu :/
ściągasz plastiki ze słupków środkowych i odpinasz z tylnych słupków,2 spinki z sufitu, t osłonki przeciwsłoneczne odkręcić też trzeba... ;) i wyciągasz przez drzwi np. kierowcy
pozatym skad tapicer ma wiedziec jak sciagnac podsufitke w dokladnie twoim modelu samochodu, samemu to przynajmniej bedziesz robic to ostrozniej i mozesz sie wspomagac manualem a tak to wieksze ryzyko ze ktos obcy ci zniszczy niz pomoze. tak samo jak mi obszywali skora to prosili o pomoc przy zdjeciu tylnych boczkow (pytali czy wiem moze jak dokladnie sa mocowane bo nie chca nic zniszczyc )