Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy ktos zmienial??

rutkose
13-11-08, 16:23
Jak w temacie -> podsufitke. Czy jest to drogi zabieg u tapicera jesli kupi sie uzywana i karze mu sie tylko zalozyc?? I jeszcze jedno, czy dobrze mi sie zdaje iz podsufitka z 3D do coupe pasowac nie bedzie?? :cool:

karpik85
13-11-08, 23:02
Do wymiany podsufitki raczej nie będzie Ci potrzebny tapicer, powienieneś sobie sam poradzić, tylko musisz w manualu poszukać jak jest zamocowana.

rutkose
13-11-08, 23:53
Kurcze wlasnie znam swoje szczescie i wolalbym powierzyc to komus kto sie zna na tym :(

aras12
14-11-08, 00:06
cena zalezy glownie od materialu jakim chcesz obic bo robocizna nie powinna przekroczyc 50 zl

karpik85
14-11-08, 10:57
ale On nie chce niczym obijać, tylko kupić używke i zapłacić za przekładke...

aras12
14-11-08, 12:14
to zrobisz to sam bez problemu

rutkose
14-11-08, 12:19
No nic, bede musial sam sprobowac. Pozostaje jeszcze jedno pytanie, ktore wydaje sie oczywiste choc nie wiem, czy do konca. Podsufitka 3D i coupe jest taka sama??

Nowy Kubi
15-11-08, 14:13
No nic, bede musial sam sprobowac. Pozostaje jeszcze jedno pytanie, ktore wydaje sie oczywiste choc nie wiem, czy do konca. Podsufitka 3D i coupe jest taka sama??

Na 100% jest inna w V gen bo coupe ma znacznie dłuższy dach.
W VI gen też pewnie inna bo inne jest wykonczenie przy tylnej szybie a inne przy tylnej klapie.

PS. masz podsufitkę z szyberdachem czy bez?
Mi zmiana w coupe Vgen z szyberdachem zajęła mniej niż godzinę. Odkrecasz rączki, lampke, słoneczniki, zdejmujesz osłony przednich słupków, osłony tylnych okien tylko luzujesz i spox.

Wyciągasz zdemontowaną podsufitkę przez bagażnik po złozeniu foteli. Trzeba lekko ją złożyć w łuk ostrożnie.

rutkose
15-11-08, 19:29
Kurcze skoro to takie proste to musze sprobowac samemu :D Mam coupe z szyberdachem. A co do manuala to nie wiem, czy jestem slepy, ale nie potrafie znalezc instrukcji montarzu :/

kupe
16-11-08, 01:16
Kurcze skoro to takie proste to musze sprobowac samemu :D Mam coupe z szyberdachem. A co do manuala to nie wiem, czy jestem slepy, ale nie potrafie znalezc instrukcji montarzu :/

ściągasz plastiki ze słupków środkowych i odpinasz z tylnych słupków,2 spinki z sufitu, t osłonki przeciwsłoneczne odkręcić też trzeba... ;) i wyciągasz przez drzwi np. kierowcy

Infi
17-11-08, 15:05
pozatym skad tapicer ma wiedziec jak sciagnac podsufitke w dokladnie twoim modelu samochodu, samemu to przynajmniej bedziesz robic to ostrozniej i mozesz sie wspomagac manualem a tak to wieksze ryzyko ze ktos obcy ci zniszczy niz pomoze. tak samo jak mi obszywali skora to prosili o pomoc przy zdjeciu tylnych boczkow (pytali czy wiem moze jak dokladnie sa mocowane bo nie chca nic zniszczyc )